Flaş Taşeron Açıklaması: Taşerona Kadro Sınavı Eleme Sınavı Olmayacak

Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile taşerona kadro verildi. Ancak kadroya geçecek personeller için sınav yapılacağı şartı koşuldu. Hükümet yetkilileri yaptığı son dakika açıklamasında bu sınavın detaylarını paylaştı.

Yayınlanma:
Flaş Taşeron Açıklaması: Taşerona Kadro Sınavı Eleme Sınavı Olmayacak

AK Parti Siverek 6. Olağan Kongresi'ne katılan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, yeni KHK'larla ilgili önemli açıklamalarda bulunurken taşerona kadro için yapılacak sınava da değindi.

Taşerona meselesinin KHK ile tarihe karıştığını dile getiren Bozdağ, "Taşeron meselesini bugünden geçerli olmak üzere tamamen ortadan kaldırdık, taşeron uygulamasına son verdik, 450 bin taşeronda çalışan işçi sürekli kadroya geçmiştir. Ayrıca belediyelerde ve özel idarede çalışanlar da belediye ve özel idarenin kuracağı iktisadi teşekküller ve kendi bünyesindeki şirketler üzerinden çalıştırılacak ve orada da taşeron uygulaması bundan sonra olmayacaktır. Emek verenler, ter dökenler emeklerinin karşılığını emeklerine saygı olarak ve onlara kendilerine uygun özlük hakları sağlanarak daha iyi elde etme imkanı bulacaklardır. Elbette bunun bir geçiş süreci var. Bu geçiş süreci tamamlandığında her şey daha iyi olacaktır. Ayrıca 4/C uygulamasını da tamamen kaldırdık ne kadar 4/C'li varsa onların tamamını 4/B kadrosuna aldık ve onların durumunu da daha iyi bir noktaya taşıdık. Geçici ve mevsimlik işçiler onlarla ilgili de çalışma sürelerini 5 aydan 9 aya kadar uzatma konusunda Maliye Bakanlığına yetki verdik. Yani onların durumları da bundan sonra daha iyi hale gelecektir." ifadelerini kullandı.

Eleme sınavı Olmayacak

Konuşmasında taşeron düzenlemesinde yapılacak sınava da değinen Bozdağ, "Sınav konuldu ama bu sınav bilmenizi isteriz ki eleme sınavı değildir, bu işin yapılması için sadece uygulanacak bir prosedürdür, çalışan insanları sınav yoluyla elemek maksadıyla getirilmiş bir şey değildir ve bu sınav uygulanarak insanların elemesi yapılmayacak sadece bu sınavla sürekli kadroya geçişinin temini yapılacaktır. Bunun da özellikle bilinmesini istiyoruz çünkü bazı çevreler şimdiden bunu istismar etmeye kalkıyorlar. Biz sürekli kadroya alıyoruz zaten çalıştıkları işler var o çalıştıkları işi yıllardır yapan insana neyi soracağız. Zaten usul belli biz bu usulün gereğini yerine getiriyoruz ve kadroya bunları geçirmek için bir usul kuralı olarak bunu getirdik eleme maksadıyla getirilmiş bir kural değildir." ifadelerini kullandı.

Taşeron haberleri için;

5HABER.COM ANDROİD UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Taşerona kadroda son haberler için TIKLAYIN

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.