Fransa’da Emeklilik İsyanı Var!

Fransa’da şu günlerde emeklilikle ilgili isyan bayrağı açılmış durumda. Üstelik tepkiler gittikçe büyümeye devam ederken bu durum Macron’un sonu olabilir!

Yayınlanma:
Fransa’da Emeklilik İsyanı Var!

Fransa’da emeklilikle ilgili isyanlar artarken, halkın sokağa dökülmesine neden oldu. Macron’a karşı tepkilerin git gide daha da fazla artmasının en temel sebeplerinden biri emeklilik yaşının artmaya başlaması. Emeklilik yaşıyla ilgili yükseltmeye gidilecek olması, halkın çok fazla tepki göstermesine neden olurken ortalığın da yangın yerine dönmesine neden oldu.

Hükümet tarafından emeklilik yaşıyla ilgili yasayı onaylamaya sunmadan Anayasa 49. maddesine göre uyarlaması, halk tarafından da ciddi bir tepkinin görülmesine neden oldu. Muhalefet tarafından halkı sokağa dökmeye neden olacak açıklama, ortalığın perişan hale dönmesine zemin hazırladı. Fransa emeklilik yaşıyla ilgili olarak şu günlerde bir çalkalanırken, durumun daha da ciddi boyuta sürüklenmesi Macron’un sonunu hazırlamaya neden olabilir.

Macron’a Tepki Yağıyor!

Halk tarafından Macron’a karşı aşırı bir tepki var. Halk tarafından demokrasinin ayaklar altına alındığı söylenerek isyan başlatıldı. Macron’un demokrasiyi hiçe sayan bir girişimde olduğunu söyleyen halk, sokağa dökülerek bu durumu da protesto etti. Fransa’nın daha fazla alevlenmeye başlanan yeni yaş ile ilgili karar sonrasında sular durulmak bilmiyor. Hatta tam aksine ülkede daha da fazla kışkırtıcı sorunların yaşanmaya başlamasına neden olunuyor.

Her geçen süre zarfında Macron’a karşı baskılarda daha fazla artış göstermeye başladı. Fransa Hükümeti tarafından alınan sürpriz yaş kararı, halkın hoşnut olmamasına neden oldu. Hükümet tarafından alınan emeklilik kararı tepkinin büyümesine neden oldu.

Tartışmalı Oylama Mecliste Oylamaya Sunulmadı!

Tartışmalı yasa olarak öne çıkan emeklilik yaş yükseltmesiyle ilgili Meclis’e onayı sürülme durumu yapılmadı. Hükümet tarafından böyle bir girişimde bulunmasının demokrasi haklarına aykırı olduğu düşüncesi ülkeyi sardı. Halk demokrasi dışı bir hareket olduğunu savunurken, bu duruma karşı isyan bayrağını da çıkarmış oldu. Macron’un bu kararından vazgeçmesi için üzerinde yoğun bir baskı yapılmaya başlandı. Özellikle Macron cephesinden alınan bu ciddi karar sonunu hazırlamaya bile neden olabilir. Çünkü halkın gözünde düşmesine neden olacak bir durum yaşanmaya başlandı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.