Freedom Raporu Dikkat Çekti: Türkiye Özgür Olmayan Ülke

Türkiye ile ilgili olarak pek çok değerlendirmeler yapılmaya devam ediliyor. Şimdilerde yeni bir dikkat çeken raporlama daha geldi Freem Raporuna göre Türkiye özgür olmayan bir ülke..

Yayınlanma:
Freedom Raporu Dikkat Çekti: Türkiye Özgür Olmayan Ülke

Tüm dünya tarafından en çok konuşulan konuların başında özgürlük geliyor. Hatta İslam ülkelerinde özgürlük dışı hareketler, dünya gündeminin en sık ele aldığı konularından biri. Diğer İslam ülkeleri olduğu kadar Türkiye ile ilgili olarak pek çok düşünce ve değerlendirmeler yapılmaya devam ediliyor.

Freedom House raporuna göre 2018 senesinden bu yana Türkiye’de özgürlük yok. Üstelik Türkiye’nin bu senede özgür olmayan ülkeler listesinde yerini almış olduğunu belirtti. Washington merkezli düşünce kuruluşu tarafından Türkiye hakkında eleştiriler yapılmaya devam ediliyor. İddia ettikleri konunun içeriğine bakıldığı zaman Türkiye’de refah seviyede olabilecek bir özgür ortam yok. Hatta halkın özgürlükçü olmayan bir yaşam içerisinde olduğuna dair şikayetçi olduğu bile düşünülüyor.

Raporda Türkiye Yer Aldı!

Raporda Türkiye, özgür olmayan ülke olarak değerlendirme altına alındı. Ülkedeki özgürlük dışı yönetiminin olması siyasi hakların da arka planda bırakılmasına neden olduğunu yazdı. Sivil hakların yeteri kadar esnek olmadığını belirten raporda, Türkiye’nin diğer ülkeler ile bir kıyaslama yapıldığı zaman özgürlük yönünden sınıfta kalan bir ülke olduğunu belirtti.

House raporunda Yüzde yüz özgürlük yok olarak ifade etmese de ülkedeki özgürlük durumunun kısmen şekilde olduğunu söyledi. Raporda Türkiye adına dikkat çeken pek çok ayrıntılara yer verilirken, Türkiye’nin mutlaka incelenmesi gereken ülkeler arasında yer aldığı söylendi.

Dünyadaki Özgürlükte Düşüş Listesinde!

Dünyada özgür olan ülkeleri sıralarken, Türkiye’nin her geçen gün daha da fazla şekilde düşüş yaşamış olduğunu belirtti. Öyle ki diğer ülkelere oranla özgürlük konusunda ilerleme kat etmediği gibi tam aksine her geçen gün daha da fazla düşüşe uğramaya neden olan bir ülke durumunda yer aldığını söyledi. Türkiye’nin günden güne özgürlük konusunda daha da fazla şekilde düşüş yaşanmasının mutlaka incelenmesi gereken son derece önemli bir konu olduğunu savundu. Kısmen özgür olmayan liste içerisinde Türkiye’de yer aldı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.