Frontex Mülteci Geçişleri İçin Türkiye Bulgaristan Sınırında Önlemi Aldı

Avrupa Birliğinin sınır güvenliğinden sorumlu olan Frontex, yasadışı mülteci geçişlerinin önüne geçmek için Türkiye-Bulgaristan sınırında önlem aldı.

Yayınlanma:
Frontex Mülteci Geçişleri İçin Türkiye Bulgaristan Sınırında Önlemi Aldı

Avrupa Birliği üyesi ülkeler, mülteci krizi ile mücadele ve ülkelerine mülteci almama konusunda türkü yollara başvurmaya devam ediyor.

AB'de sınır güvenliklerinden sorumlu olmak için ortak şekilde kurulan Frontex, son günlerde yeniden artan mülteci akınlarının önüne geçmek için Türkiye-Bulgaristan sınır bölgesinde daha öncden alınan önlemlere yenilerini eklemeye devam ediyor. AB ülkeleri tarafından kurulan Frontex'in, üye ülkeler tarafından yapılandırılması ve birliğe bağlı personel sayısının arttırılması ile sınırlardan mülteci geçmesinin önüne geçilmesi planlanıyor. Son yapılan yapılandırma ile bünyesine bin 500 civarında personel alımı yapan Frontex, aldım yaptığı personelleri kısa süre içinde sınır birliklerine dahil edecek ve sınır güvenlikleri biraz daha arttırılacak. Alımı yapılan bin 500 personelin yanı sıra, Avrupa basınında yer alan bir diğer haberlere göre ise AB ülkelerinden Almanya, eyalet ve federal polis gruplarından yaklaşık olarak 225 adet personeli, sınır güvenliğini sağlaması ve mülteci akınlarını durdurması için Frontex'e gönderdi.

Yunanistan ve İtalya sınırlarında üst seviyede aktif olan güvenlik önlemleri, Frontex'in Bulgaristan sınırına kaydırılması ile birlikte buraya da taşındı. Alman basın kaynaklarından alınan bilgilere göre, mülteci krizinde Türkiye ile Bulgaristan arasında herhangi bir anlaşmanın olmaması, mültecilerin bu sınırdan giriş yapabilecekleri ihtimalini gözler önüne seriyor. Basın kuruluşlarında yer alan haberde, AB-Türkiye mülteci anlaşmasında Bulgaristan'ı bağlayan bir durum olmadığı için, AB sınır güvenliğinde sorumlu teşkilat olan Frontex'in bu sınıra kaydırılacağını ve Almanya'nın bu hamleye personel göndererek destek vereceği belirtildi.

5haber.com  | İstanbul

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.