Fuat Avni'nin Hesabının Nasıl ve Kim Tarafından Açıldığı Ortaya Çıktı

FETÖ'nün sosyal medya yapılanmasına yönelik devam eden operasyonlarda terör örgütünün sosyal medyada propagandasını yapan Fuat Avni hesabının kime ait olduğu ve ne zaman açıldığı ortaya çıktı. İşte yapılan son dakika açıklamaları.

Yayınlanma:
Fuat Avni'nin Hesabının Nasıl ve Kim Tarafından Açıldığı Ortaya Çıktı

FETÖ soruşturması kapsamında örgütün sosyal medya yapılanması deşifre edilmeye başlandığı açıklandı. Sabah'ın haberine göre devam eden soruşturma çerçevesinde örgütün Fuat Avni isimli sosyal medya hesabının kim tarafından ve nasıl kurulduğu deşifre edildi.

"Muhammed Said Solak" ismiyle kurulan bir hesabı inceleme altına alan savcılık, Said Solak'ın, 2012'de mahkeme kararıyla ismini Said Sefa şeklinde değiştirdiği bilgisine ulaşıldı. Hesabın 14 Şubat 2014 tarihinde 'fuatavni'ye dönüştürüldüğü, Said Sefa'nın "fuatavni" haberini ilk yapan 'merkürhaber' sitesinde de yazar olarak görüldüğü ve sitede bu hesabın tanıtılmasını sağladığı iddiaları açıklandı. Uzmanların ise "Korkma titre" ve "Kaybedenlerdensiniz" ifadelerinin, Sefa'nın yazım diline uyduğunu söylediği açıklandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Said Sefa'nın yanı sıra birlikte çalıştığı Davut Aydın isimli kişi de şüpheli olduğu belirtildi.

Said Sefa Kimdir?

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu olan Said Sefa Şanlıurfa doğumludur. Yüksek lisansını felsefe ve din bilimleri üzerine yapan Sefa, Şurkav Şehir Tiyatrosu’nda tiyatro oyunculuğu ve sahne içi yönetmenliği de yaptı.

Birçok seminer, eğitim, kurs ve eğitmenlik alan Said Sefa'nın Aşksız Kalmış Şiirler kitabıyla aynı ismi taşıyan şiir albümü vardır.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.