Galatasaray 5 Yıl Sonra Ankara'da Galip Geldi

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelen Galatasaray, maçı 1-0 kazandı. İşte maçın özeti ve detayları.

Yayınlanma:
Galatasaray 5 Yıl Sonra Ankara'da Galip Geldi

7. Hafta karşılaşmaları oynanan Spor Toto Süper Lig'de bugün Galatasaray ile Gençlerbirliği karşı karşıya geldi.

Gençlerbirliği'nin kendi sahasında oynanan karşılaşmada sahadan galip ayrılan takım Galatasaray oldu. Karşılaşmanın ilk dakikalarında Bruma'nın golü, sarı kırmızılı ekibe galibiyeti getirdi.5 yıldır kendi evinde Gençlerbirliğini yenemeyen Galatasaray, bu galibiyetle birlikte şanssızlığını kırdı. İşte karşılaşmanın detayları.

Kadrolar

Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet O., Ahmet Ç., Kulusic, Uğur, Selçuk, Landel(Dk.68 İrfan), Serdar (Dk. 62 Vedat), Khalili, Aydın, Stancu (Dk. 85 Tekelo)

Galatasaray: Muslera, Sabri (Dk. 53 Cavanda), Chedjou, Hakan, Carole, Yasin (Dk. 84 Hamit), Tolga, Selçuk, Bruma, Josue (Dk. 68 Podolski), Eren Derdiyok

Hakemler: Cüneyt Ç., Bahattin D., Tarık O.

Gol: Dk. 13 Bruma (Galatasaray)

Maç Özeti

Dakika 8: Carole'nin ceza sahasına gönderdiği topa, kalabalık içinde zorda olsa da yükselen Eren Derdiyok kafa vuruşu yaptı. Baskı altındaki bu kafa topu direğin yanından auta çıktı.

Dakika 13: Sağ kanattan ceza sahasına güzel hareketlerle giren Yasin, topu penaltı bölgesinde bekleyen Eren'e yolladı. Eren'in şutu kaleciden döndü. Dönen topu Bruma kafa vuruşu ile tamamladı ve Galatasaray adına golü kaydetti. 0-1

Dakika 19: Gençlerbirliği'nde Serdar'ın, rakip defansa baskı sonuç verdi ve Serdar topu bekletmeden penaltı noktasında bekleyen Selçuk'a göndermeye çalıştı. Ancak Selçuk'tan önce topa müdahale eden Carola, tehlikeyi önledi.

Dakika 26: Eren'in pasında kalevi ile karşı karşıya kalan Bruma şutunu çekti ancak kaleci ayakları ile golü önledi.

Dakika 41: Aydın sağ kanattan tehlikeli bir orta açtı. Ortaya yükselen Ahmet'in kafa vuruşunu Muslera köşeden çıkarmayı başardı ve ilk yarı bu sonuçla tamamladı.

İkinci Yarı

Dakika 46: Soyunma odasına yenik giden Gençlerbirliği, ikinci yarıya hızlı başladı ve Landel tehlikeli bir orta açtı. Ancak Landel'in ortası Muslera engeline takıldı.

Dakika 50: Ceza sahası dışında biranda boşta kalan Josue, şutunu çekti ancak, bu oyuncunun şutu kaleci Hopf'ta kaldı.

Dakika 51: Gençlerbirliği gole yaklaştı. Selçuk'tan topu almayı başaran Stancu, topu bekletmeden şutunu çekti. Ancak Muslera'yı geçen şut auta çıktı.

Dakika 54: Gençlerbirliği bir daha gole çok yaklaştı. Ceza sahası içine yapılan ortaya Selçuk kafayı vurdu. Kafa vuruşunu Muslera son anda kornere çelmeyi başlardı.

Dakika 69: Vedat'ın ortasında şutu çeken Selçuk, Muslera'yı yine geçemedi.

Dakika 73: Maçın son dakikalarına yaklaşılırken Gençlerbirliği baskısını rakip kalede hissettirmeye başladı. Ceza sahasında İrfan'ın pası ile giren Aydın topu Muslera'nın üzerine nişanladı.

Dakika 77: Ceza sahası çizgisi üzerine topla buluşan Vedat'ın şutunu kaleci Muslera iki hamlede kontrol etti.

Dakika 80: Gençlerbirliği'nde İrfan güzel hareketlerle ceza sahasına girdi ancak plase vuruşunda Muslera'yı geçemedi ve maç 0-1 sona erdi.

5haber.com  | DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.