Galatasaray Ahmet Çalık ile Anlaştı (Ahmet Çalık Kimdir?) | Son Dakika Transfer Haberleri

Galatasaray, Gençlerbirliği'nin genç ve başarılı futbolcusu Ahmet Çalık ile anlaştığını duyurdu. İşte milli futbolcu Ahmet Yılmaz Çalık'ın futbol hayatıç

Yayınlanma:
Galatasaray Ahmet Çalık ile Anlaştı (Ahmet Çalık Kimdir?) | Son Dakika Transfer Haberleri

Gençlerbirliği'nin milli stoperi Ahmet Çalık Galatasaray ile kesin olarak anlaşmaya vardı...Çalık için 2.5 milyon euro bonservis bedeli ödenecek. Ahmet Çalık ise yıllık 900 bin euro ücret alacak. Milli oyuncu bugün İstanbul'a gelerek yeni takımının tesislerine gidecek.

Ahmet Yılmaz Çalık Kimdir?

26 Şubat 1994 yılında Ankara'da dünyaya gelen milli defans oyuncumuz, son olarak süper lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nin formasını giymekteydi.

2004 yılında futbol kariyerine Gençlerbirliği altyapısında başlangıç yapan milli futbolcu, 2011 yılında profesyonel kariyerine geçerek Gençlerbirliği A takımında forma giymeye başladı.2013 yılında yedeğinde beklediği oyuncunun sakatlanması üzerine ilk 11'de forma giyme şansı yakalayan Ahmet Çalık, bundan sonra sahaya çıktığı 5 lig maçında güzel bir performans sergiledi. TFF İcra Kurulu'nun 14 Ağustos 2013 tarihinde yürürlüğe koyduğu "Genç Futbolcu Teşvik Sistemi"ne göre, Süper Lig'de 1,170 dakika sahada kalma başarısı gösteren Ahmet Yılmaz Çalık, kulübüne 150 bin liralık destek kazandırdı. Ahmet Çalık, 2015-2016 sezonu içerisinde takımının kaptanlık görevini üstlenmiştir.

Ahmet Çalık, milli takımda ise 7 maçta forma giymiştir.

Spor haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.