Garenta Geçtiğimiz Yıla Ait Dataları Açıkladı!

Garenta genel müdürü olan Şafak Savcı geçtiğimiz yıla ait dataları açıkladı. Şafak Savcı tarafından yapılan açıklamaya göre Garenta'ya ait araç kiralama gün sayısı incelendiğinde 2022 yılında 2021 yılına göre %46 oranında bir artış olduğu belirtildi.

Yayınlanma:
Garenta Geçtiğimiz Yıla Ait Dataları Açıkladı!

Anadolu Grubu’nun araç kiralama markası olarak faaliyetlerini devam ettiren Garenta tarafından 2022 yılı ile ilgili datalar açıklandı. 37 şehirde 80 bayi üzerinden faaliyetlerini sürdüren Garenta 2022 yılında araç kiralama konusunda daha geniş kapsamlı olarak talep edildi.

Otomotiv Sektöründeki Durgunluğa Rağmen Garenta Hız Kesmedi

Otomotiv sektöründe 2022 yılı oldukça durgun geçti ve belirsizlikler nedeniyle epey zorlu bir süreç geçirildi. Buna rağmen Garenta hız kesmeyerek araç kiralama gün sayısında %46 gibi önemli bir pazar payı artışı elde etti. Yapılan açıklamaya göre 2022 yılında araç tedariğindeki sorunlara rağmen Türkiye genelinde 7 milyon gün üzerinde bir araç kiralama talebi olduğu belirtildi. Garenta tarafından yapılan açıklamada araç bulmanın kısıtlı imkanlar dahilinde gerçekleşmesine rağmen 25 otomobil markası ve bu markalara ait 100 üzerindeki model ile sene boyunca gelen taleplerin hepsinin karşılandığı belirtildi. Üstelik Garenta sunduğu bu hizmeti %60 oranında 0 ile 1 yaş arasında bulunan araç filosu ile gerçekleştirdi. Alım gücü yüzünden araç kiralama taleplerinin ekonomi sınıfında yer alan araçların kaymasına rağmen tüm araç kiralama talepleri ve ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü araç hazır tutuldu. Açıklanan verilere göre 2022 yılı boyunca en fazla talep gören ve tercih edilen araçlar otomatik şanzımanı bulunan ekonomik sınıfı araçlar oldu. En fazla talep gören Bu araçlar diğer araçlara nazaran %16 daha fazla talep edildi.

garenta-buyume-04092020.png

Turistler de Araç Kiraladı

Açıklanan datalara göre turistler tarafından da araç kiralama hizmetlerinde artış yaşandığı görülüyor. Turizm sezonuna göre farklı oranlarda değişmesine rağmen turistler de yoğun bir biçimde 2022 yılında araç kiraladı. Yaz aylarında oldukça ciddi bir artış olmakla birlikte özellikle havaalanı ofislerinde yabancı müşteriler tarafından Garenta sıklıkla tercih edildi. Turistlerin en yoğun araç kiraladığı dönem olarak Haziran ve Eylül ayları arasındaki süreç göze çarpıyor

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.