Gayrettepe-İstanbul Yeni Havalimanı Metrosu Ne Zaman Açılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün açılışını yaptığı Gayrettepe-Yeni havalimanı Metro Hattı henüz seferlere başlamıyor. İstanbul Havalimanı'nın ulaşım sorununu çözecek olan bu projenin ilk etabı tamamlandı....

Yayınlanma:
Gayrettepe-İstanbul Yeni Havalimanı Metrosu Ne Zaman Açılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün açılışını yaptığı Gayrettepe-Yeni havalimanı Metro Hattı henüz seferlere başlamıyor. İstanbul Havalimanı'nın ulaşım sorununu çözecek olan bu projenin ilk etabı tamamlandı. Ancak ne zaman hizmete gireceği konusu merak konusu oldu.

Erdoğan'ın "İki yıllık bir inşaat süresi sonunda inşallah bugün ışığı görünüyor. İstanbul Havalimanı'nın ulaşım sorunu çözülmüş olacak. Metro hattımızın diğer işlemlerininde süratle tamamlanarak hedeflenen süreden önce bitmiş olur inşallah." açıklamasından da anlaşılacağı üzere metro hattının hedeflenen süreden önce bitmiş olması bekleniyor.

https://www.5haber.com/recep-tayyip-erdogan-ozur-diliyorum-51761.html

Planlanan Bitiş Zamanı Ne Zamandı?

Metro hattının iki etap halinde bitirilmesi planlanıyordu. M11 numarasıyla hizmete girecek hattın ilk etabı olan Havalimanı-Hasdal kısmının 2020'de, Hasdal-Gayrettepe kısmının ise 2021'de tamamlanması öngörülüyordu. Erdoğan konuşmasında bu etaplar hakkında bilgi vermedi. Bu da 9 istasyonluk hattın tek seferde açılabileceğini düşündürdü.

Toplam 37 bin 500 metre uzunluğunda olacak hatta işleyecek trenlerin saatteki hızının ortalama 120 kilometre/saat olacağı düşünülüyor. Bir uçta Halkalı'da Marmaray ile buluşacak hattın diğer ucu Gayrettepe'de Yenikapı-Hacıosman metrosu ve metrobüs ile buluşlacak. Ancak bir an önce hizmete girmesi için 3 duraklık Hasdal-Havalimanı hattı işletmeye alınıp geri kalanı 1 yıl sonra bitirilecek.

Proje Ulaştırma Bakanlığı'nda

Yapımına kadir Topbaş'ın Belediye Başkanlığı döneminde başlanan metro hattı projesi, geçici belediye başkanı olan Mevlüt Uysal tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütçe sıkıntısı çektiği gerekçesiyle Ulaştırma Habercilik ve Denizcilik Bakanlığı'na devredilmişti. Hattın ilk etabının Eylül ayına kadar hizmete gireceği tahmin ediliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.