Gaziantep ve Hakkari'de Patlama: 1 Şehit , Çok Sayıda Yaralı Var

Gaziantep ve Hakkari'den art arda gelen patlama haberleri, yürekleri burktu. Meydana gelen patlamalarda 1 askerimiz şehit olurken, çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Gaziantep ve Hakkari'de Patlama: 1 Şehit , Çok Sayıda Yaralı Var

Türkiye, Gaziantep ile Hakkari'den gelen patlama haberleri ile sarsıldı.

Hakkari ile Gaziantep'te canlı bomba saldırıları düzenlendi. Terör örgütü tarafından düzenlenen bu bombalı saldırılarda şehit ve yaralıların olduğu bilgisi kamuyu ile paylaşıldı. İşte haberin detayları.

Gaziantep'te Patlama: Yaralılar Var

Gaziantep Merkeze bağlı 500 Evler Mahallesinde patlama meydana geldi. Canlı bomba saldırısı olduğu tespit edilen saldırıda ilk belirlemelere göre yaralıların olduğu belirlendi. Yapılan son dakika açıklamasında polis ekipleri, hücre evine baskın düzenledi. Düzenlenen baskın esnasında, yakalandıklarını anlayan 'canlı bomba' kendini patlattı.

Bugün saat 12.45'te meydana gelen olayda emniyet ekipleri daha önceden belirlenen ve terör örgütü tarafından kullanıldığı belirlenen hücre evine baskın düzenledi. 500 Evler Mahallesinde bulunan ve hangi terör örgütüne ait olduğu henüz açıklanmayan hücre evine yönelik düzenlenen baskında, evin etrafı polis ekipleri tarafından sarıldı. Yakalandıklarını anlayan teröristlerden bir tanesi, kendini patlattı. Patlama sonrası ortalık savaş alanına dönerken, aralarında polislerinde bulunduğu 10 kişininde yaralandığı açıklandı.

Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi yönlendirilirken, olay yerinde önlemler alındı ve patlama ile ilgili 7-8 kişi gözaltına alındı.

Hakkari'de Patlama: 1 Asker Şehit

Bir patlama haberi de Hakkari'den geldi. Yürek burkan olay, Hakkari-Van karayolunda meydana geldi.

Bugün saat 12.30'da gerçekleşen olayda, bölücü terör örgütü tarafından daha önceden yola döşenen patlayıcı, askerlerin müdahalesi sırasında infilak ettirildi. Bombanın, PKK'lı teröristler tarafından uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada 1 askerimiz şehit oldu.

Patlama sonrasında Hakkari-Van karayolunda geniş çağlı operasyonlar başlatıldı.

5haber.com  |  DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.