Geç Kaldığı İçin YGS'ye Giremeyen Öğrencileri Sevindiren Açıklama Geldi

YGS'ye geç kaldığı için sınava giremeyen öğrencileri sevindiren haber Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç'tan geldi. Şeref Malkoç, çok sayıda şikayet gelmesi üzerine konunun hukuk çerçevesinde değerlendirileceğinin müjdesini verdi. İşte o açıklama.

Yayınlanma:
Geç Kaldığı İçin YGS'ye Giremeyen Öğrencileri Sevindiren Açıklama Geldi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bu yıl uygulanan 9.45 uygulaması birçok öğrenciyi mağdur etmişti.

Bu konu hakkında internet sitelerinde ve çok ayıda forum sitesinde tepkilerini sile getiren adayları ümitlendiren bir açıklama Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'tan geldi. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen "Ombudsmanlık Kurumu ve İşleyişi" konulu konferansta bu konu hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Bir Dakika İçin Bir Yıl Gidiyor

Konferansta konuşan Şeref Malkoç, geçtiğimiz hafta yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) geç kaldıkları için giremeyen öğrencilerden kuruma çok sayıda şikayet geldiğini belirtti. Şikayetlerin çoğalması üzerine hukuk çerçevesinde bunların değerlendirileceğini söyleyen Malkoç şu açıklamaları yaptı:

"Verilen bu yetkiyi ölçülü kullanacaksın. Bir dakika geç kaldım diye, benim bir yılımı elimden alamazsın. Almaman gerekir. Efendim diğer öğrencilerin konsantresi bozuluyormuş. Geçmişte de bu oluyordu. Kaç tane şikayet geldi size. Veya bunun kaçı basına yansıdı. Ona göre düzenleme yap. Sınavdan 14 dakika önce geliyorum yanına, sen diyorsun ki ben seni sınava almıyorum. Kanaatimce böyle bir hak olmaması gerekir. Kuruma da müracaatlar var. Hukuk çerçevesinde bunları değerlendireceğiz. 'Sınav saatinden 14 dakika erken geleni almıyorum' demekle anayasanın 42. maddesini ihlal etmiş olursun. Yazık günah değil mi?"

Konu ile ilgili gelişmelerden, ösym haberlerinden, sınav duyurularından, ygs haberlerinden, kamu haberlerinden, memur haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.