Gelir İdaresi Başkanlığı 65 Avukat Alımı İçin Giriş Sınavı Yapacak

Gelir İdaresi Başkanlığından yapılan duyuruda 65 avukat alımı yapılacağı belirtildi. İşte sınav başvuru şartları ve tarihi.

Yayınlanma:
Gelir İdaresi Başkanlığı 65 Avukat Alımı İçin Giriş Sınavı Yapacak

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan giriş sınavı ilanı ile GİB 65 Avukat alacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre, vergi dairesi başkanlıklarında görevlendirmek üzere giriş sınavı ile 65 Avukat alımı yapılacağı duyuruldu.

Yapılacak olan giriş sınavına KPSS B grubundan alım yapılacak olup, KPSS P3 puan türü baz alınacaktır. KPSS puanına göre ise alınacak personel sayısının 5 katının sınava girmeye hak kazanacağı ve bu sıralamanın KPSS puanı üzerinden alınacağı belirtildi.

Sınav Tarihi ve Yeri

Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde istihdam edilecek olan 65 avukat alımı için yapılacak giriş sınavı 14 Ocak 2017 saat 10.00'da yapılacak olup, sınav giriş yerleri ve belgeleri, yazılı sınavdan önce E-Devlet sistemi üzerinden ve gelir idaresi başkanlığı resmi sitesinden yayımlanacaktır.

Başvuru Şartları

İlgili sınav ilanına başvuruda bulunacak olan adayların, ÖSYM tarafından 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) grubu KPSS P3 türünden en az 70 (yetmiş) ve üzeri puan almış olması, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşıması, en az dört yıllık lisans eğitimi veren bir hukuk fakültesini bitirmiş olması, başvuru tarihinin son günü itibariyle avukatlık ruhsatnamesine sahip olması, 01.01.2017 tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1982 tarihinde veya bu

tarihten sonra doğmuş olması), erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmaması, görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmaması, süresi içinde başvuru yapmış olması şartları aranmaktadır.

Başvuru

İlgili personel alımı giriş sınavına başvurular 12-21 Aralık tarihleri arasında alınacak olup başvurular 21 Aralık'ta saat 17.30'da sona erecek. Başvurular http://sinav.gib.gov.tr adresi üzerinde bulunan başvuru formunun doldurulması ile yapılacak.

5Haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.