Gelir İdaresi Başkanlığı KPSS 70 Puan Şartı İle 2000 Kamu Personeli Alımı Başvurularını Başlattı!

Gelir İdaresi Başkanlığı, belirtilen illerde yer alan taşra teşkilatlarında görevlendirmek üzere 2000 Gelir Uzman Yardımcısı alımı yapacağını açıkladı.Peki Başvuru Şartları Neler?-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun...

Yayınlanma:
Gelir İdaresi Başkanlığı KPSS 70 Puan Şartı İle 2000 Kamu Personeli Alımı Başvurularını Başlattı!

Gelir İdaresi Başkanlığı, belirtilen illerde yer alan taşra teşkilatlarında görevlendirmek üzere 2000 Gelir Uzman Yardımcısı alımı yapacağını açıkladı.

Peki Başvuru Şartları Neler?

-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin (A) bendinde belirtimiş genel şartları taşımak,

-Üniversitelerin lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerinin birini bitirmiş olmak,

-01.01.2023 tarihi itibaren 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1988 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak),

-Görevi yerine getirmeye engel bir sağlık problemi olmamak,

-ÖSYM tarafından 2021 ve 2022 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarının herhangi birinden KPSS (A) P48 türünden 70 ve üzeri puan almış olma şartları aranacaktır.

Yazılı ve Sözlü Sınav Yapılacak!

Gelir idaresi Başkanlığı Gelir Uzman Yardımcısı alımı için adaylarda KPSS puan değerlendirmesi yapılacak. Söz konusu değerlendirmenin sonucunda KPSS puan sırası ile sınava katılmayı kazanan adaylar Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanacaktır.

Adayların sınava girebilmeleri için Sınav Giriş Belgeleri ile birlikte, T.C. kimlik numarası ve fotoğrafı bulunan; Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı / Kimlik Kartı, sürücü belgesi ya da kullanım süresi henüz dolmamış pasaport belgelerinden en az birini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Bunlardan en az birinin olmaması durumunda adaylar sınava alınmayacaktır.

Başvuru Tarihleri Ne Zaman Ve Nasıl Yapılacak?

Adaylar başvuruların 10 Ocak - 19 Ocak 2023 tarihleri arasında saat 17.30’a kadar //sinav.gib.gov.tr internet adresindeki “Online Sınav Sistemi” ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları kaydıyla yapacaktır.

Adaylar başvuru sırasında öncelik sıralarına göre en çok 5 il tercih edebileceklerdir. Şehir içinde içinde atama yapılacak birden fazla yer belirlenmişse, adaylar belirlenen bu yerlerin tamamını, tercih ettikleri her şehir için ayrı bir şekilde öncelik sırasına göre başvurularında belirtmek zorundadırlar. Adaylar daha sonra bu tercih durumunu değiştiremeyeceklerdir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.