Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 81 İlde Gerçekleştireceği 2.000 Kamu Personel Alımının Online Başvuruları Başladı!

Geçtiğimiz hafta Hazine ve Maliye Bakanı tarafından yapılan açıklama sonrasında, Gelir İdaresi Başkanlığı 2023 yılı kapsamında Türkiye Geneli olmak üzere 2000 Gelir Uzman Yardımcısı Alımı gerçekleştirecek.

Yayınlanma:
Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 81 İlde Gerçekleştireceği 2.000 Kamu Personel Alımının Online Başvuruları Başladı!

Söz konusu Gelir Uzman Yardımcı alımı için adaylardan genel ve bazı özel başvuru şartları aranacak.

Hangi Bölümden Mezun Olanlar Başvuruda Bulunabilir?

Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımları için adayların 4 yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin herhangi birinden mezun olması gerekmektedir.

Gelir İdaresi Kamu Personel Alımında Aranan Şartlar nelerdir?

Gelir İdaresi Başkanlığı 2.000 memur alımında adaylarda 35 yaşını doldurmamış olmak, görevini sürekli olarak yapmasına engel bir durumu olmamak gibi bazı şartlar aranıyor. Ayrıca KPSS’ den “ 2021 ve 2022 KPSSP48 ” puan türünden en az 70 ve üzerinde bir puan almış olmaları gerekiyor.

Gelir Uzman Yardımcısı Alımında Sınav Tarihi Ve Yeri!

-Yapılacak giriş sınavının yazılı bölümü 19 Şubat 2023 Pazar günü saat 10.00' da Ankara' da yapılacaktır.

-Sınava girmeye hak kazanan adayların adları ile söz konusu adayların nerede sınava gireceklerine dair listeler, yazılı sınav tarihinden en az 10 gün önce Başkanlığın internet sitesinde açıklanacaktır.

2572229-600x314.jpg

Başvurular Ne Zaman Ve Nereye Yapılacak?

Adaylar başvuruların 10 Ocak - 19 Ocak 2023 tarihleri arasında son gün olarak saat 17.30’ a kadar Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesindeki “ Online Sınav Sistemi ” ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları şartıyla yapılacaktır. Posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Adaylar en fazla 5 şehir tercihinde bulunabilecekler. Başvuruyu yaparken il içinde atama yapılacak birden fazla yer seçilmesi durumunda adaylar belirlenen bu yerlerin tamamını, tercih ettikleri her şehir için ayrı ayrı olmak üzere öncelik sırasına göre başvurularında belirtmeleri gerekiyor. Çünkü başvuru sonrası yapılan tercihlerden vazgeçilemeyecek. Dolayısıyla tercihleri yaparken adaylar vazgeçemeyecekleri için bu hususa çok fazla dikkat etmeleri gerekmektedir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.