Genç Çiftçi Hibe Desteğinde Son 1 Hafta; Rekor Başvuru Var

Genç Çiftçiye 30 bin karşılıksız hibe projesi başvurularından son 1 haftaya girildi. Nasıl başvurulur? Kimler başvuru yapabilir? Kaç Kişi başvuru yaptı hepsi ve daha fazlası haberimizde

Yayınlanma:
Genç Çiftçi Hibe Desteğinde Son 1 Hafta; Rekor Başvuru Var

Üretim yapmak isteyen genç çiftçilere 30 bine kadar karşılıksız hibe verilecek projeye son başvuru tarihi 12 Mayıs olarak açıklandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yaptığı açıklamada 370.000'den fazla başvurunun geldiğini ve bunların 135.000'inin evraklarını teslim ettiğini belirtti. Başvuru yapanların büyük çoğunluğu hayvansal üretim projeleri için başvurduğunu belirten Faruk Çelik bitkisel üretim için sadece 5700 kişinin başvurduğunu açıkladı. 12 Mayıs 2016 tarihine kadar sürecek başvurular sonucunda toplam başvuru sayısının 500.000'i aşması bekleniyor.

Genç Çiftçi Projesine Nereden ve Nasıl Ön Başvuru Yapılıyor? 

Genç çiftçi hibe projesi için GTHB tarafından çok güzel bir internet sitesi oluşturuldu. Bu internet adresinden giriş yaparak ön başvurunuzu kolaylıkla yapabilir. Ardından gerekli evrakları teslim ederek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

SİTEYE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ 

Kimler Başvuru Yapabilir?

18 ile 40 yaş arasında kırsal alanda ikamet eden tarımsal faaliyet gösteren ya da göstermek isteyen genç çiftçilere projelerine göre devlet desteği verilecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ilgili tebliğ 05 Nisan 2016 Tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre 18 - 40 Yaş arasında kırsal kesimde ikamet eden genç çiftçilere tarım projelerinde devlet desteği sağlanacak. Genç Çiftçi projelerinin desteklenmesi programı uygulanmaya kısa zaman içerisinde başlanacak. Kırsal Alan nedir? sorusunun cevabı ilgili tebliğ 'de şu şekilde tarif edilmiş "Nüfusu yirmi binden az olan yerleşim birimleri ve 12/11/2012 tarihli ve 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun öncesi tüzel kişiliği olan ve nüfusu yirmi binden az olan yerleşim birimleri" .

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.