Genç Çiftçi Hibe Desteğine Başvuracaklara Önemli Uyarı ve Tavsiyeler

Genç Çiftçi 30 bin TL hibe desteğine başvuruda bulunacak gençlere önemli tavsiyeler, 2016 hibe desteğinden en çok faydalanan 3. il olan Ağrı'dan geldi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Genç Çiftçi Hibe Desteğine Başvuracaklara Önemli Uyarı ve Tavsiyeler

Ağrı'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri bir program düzenledi ve düzenledikleri programda, merkez köy muhtarlarına, 'Genç Çiftçi Projesi ile Hayvan Küpe Affı' hakkında brifingler verdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Engin ile Şube Müdürleri, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü Personeli, Birlik Başkanları ve Muhtarlar katıldığı toplantı, Halk Eğitim Merkezinde yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Engin, "Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak girişimci, güvenilir, güçlü, gönüllü gençlerin desteklenmesini amaç edinen, kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik 30.000' TL ye kadar hibe ödemesi programı başladı" ifadelerini kullandı.

En Çok Destek Alan 3. İl: Ağrı

Geçtiğimiz yıl da yapılan genç çiftçi projesinde Türkiye'de en çok destek alan üçüncü il olduklarını sözlerine ekleyen Ağrı Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Engin şu sözlerle konuşmasına son verdi:

"252 genç çiftçimize 8 milyon Tl civarında hibe dağıttık. Bu gün itibari ile yaklaşık 600 civarı kayıt alınmış durumda, yine bu rakamların geçen yıl ki gibi on bin civarları olmasını bekliyoruz. Onun dışında sizlerin de gündeminde olan hayvan küpe affı var. Bunu karşılıklı konuşarak istişare edelim istedik. Küpe sadece ilimizde değil bütün bölgede sorun teşkil etmektedir. Çünkü bölgemizde bulunan çiftçilerimiz kayıt ve takip işlemlerini zamanında yapmak yönünden gayet zayıf tutumlar sergilemektedir. Şu an hayvan küpesi ile ilgili çok önemli bir fırsat elimizde, önümüzde sekiz ay gibi bir süreç var. Her yaştan hayvana küpe takmaktayız. Biz buna Halk olarak küpe affı diyoruz. İlimizin en büyük geçim kaynağı sizin de bildiğiniz gibi tarım ve hayvancılıktır. Dolaysıyla Ağrının geleceği tarım ve hayvancılıktır. Biz hayvancılık konusunda hem bölgenin hem de ülkemizin parmakla gösterdiği bir konumdayız. Bunu daha faydalı hala getirebilmemiz gerekiyor bunun içinde üreticimizin daha bilinçli hayvancılık yapması gerekiyor. Daha Kaliteli bir hayvancılık için çiftçimizin küpe affı kapsamında ellerinde bulunan küpesiz hayvanları kayıt altına almaları gerekmektedir. Bu süreçte sizin çok ciddi anlamda katkınız gerekiyor. Siz Birlik Başkanlarımız ve Muhtarlarımızın Üreticileri bilinçlendirmeniz gerekiyor."

Genç çiftçi projesi başvuru detayları için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.