Genç çiftçi sonuçları ne zaman açıklanacak? (Kaç kişi başvurdu, kaç kişiye hibe verilecek?)

Genç çiftçi hibe desteği başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Hibe desteğine kaç kişi başvurdu? Hibe desteği kapsamında kaç kişiye destek verilecek? İşte genç çiftçi hibe desteği detayları.

Yayınlanma:
Genç çiftçi sonuçları ne zaman açıklanacak? (Kaç kişi başvurdu, kaç kişiye hibe verilecek?)

Genç çiftçi hibe desteği başvuruları bugün sona eriyor. Başvuruların sona erecek olması ile birlikte hibe desteğine başvuruda bulunan vatandaşlar, hibe desteği başvurularının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Peki genç çiftçi hibe desteği başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

2016'da Geç Açıklanmıştı

2016 yılı genç çiftçi hibe desteği sürecinde başvuru sonuçlarının açıklanması, belirlenen tarihi geçmişti. Başvuru sonuçları, sonuç tarihlerinin açıklanacağı belirtilen tarihten çok sonra açıklanmıştı. Bunun nedeni ise başvuruların beklenenden fazla olmasıydı.

2017 Hibe Desteği Sonucu Ne Zaman Açıklanacak?

2017 yılı genç çiftçi hibe desteği başvuru sonuçları ile ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından henüz bir açıklama gelmedi. Başvuru sonuçlarının açıklanma tarihi henüz belli değil. Ancak önümüzdeki günlerde bir açıklama yapılması ve başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihin duyurulması bekleniyor.

Kaç Kişi Başvurdu?

Genç çiftçi hibe desteği kapsamında geçtiğimiz yıl 15 bin genç çiftçiye destek verildi. Tarım Bakanı Faruk Çelik, başvurular ile ilgili olarak, “Bu imkandan faydalanmak isteyen genç çiftçilerimiz için başvurular 7 Nisan’da başlamıştı. 5 Mayıs’ta sona erecek başvurulara ilişkin dosyaların il ve ilçe müdürlüklerimiz tarafından alınmasına devam ediliyor. Bu kapsamda bugüne kadar yaklaşık 195 bin başvuru yapıldı.” sözlerini söyledi.

Genç çiftçi hibe desteğinin kırsal kalkınma kapsamında verilen desteklerin sadece bir parçası olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, amaçlarının hem tarımsal nüfusu gençleştirmek hem de kırsal kalkınmanın gençlerle beraber daha dinamik ve kalıcı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak olduğunu belirtti. Konu ile ilgili konuşan Çelik, “Genç çiftçilerimizin başvurulardaki yoğun ilgisi, bu amacımızın gerçekleşmesi bakımından bizleri sevindirmektedir.” sözlerini söyledi.

Proje Değerlendirilmesi Nasıl Yapılır?

# Genç çiftçi proje değerlendirme komisyonu tarafından teslim alınan projeler on iş günü içerisinde değerlendirilip onaylanır.

# Genç çiftçi proje değerlendirme komisyonu tarafından hazırlanan nihai listeler belirlenen yerlerde ve şekilde ilan edilir.

# Genç çiftçi proje değerlendirme komisyonu; gerekçesini belgelendirmek suretiyle başvuruyu reddedebilir veya hibe sözleşmesini iptal edebilir.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.