Genç Çiftçilere 180 Bin TL'ye Kadar Destek

Ziraat Bankası tarafından yapılan son açıklamada genç çiftçi hibe desteğine bir destek daha eklendi. Eklenen yeni destek ile genç çiftçilere 180 bin TL'ye kadar destek verileceği belirtildi. İşte detaylar ve başvuru şartları.

Yayınlanma:
Genç Çiftçilere 180 Bin TL'ye Kadar Destek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ve Ziraat Bankası üzerinden verilen genç çiftçi hibe desteğinde destek miktarı artmaya başlıyor.

Geçtiğimiz yıl verilen ve bu yıl başvuruları tekrar başlayan genç çiftçi hibe desteği başvuruları ile belirtilen şartları taşıyan çiftçilere 30 bin lira hibe desteği verilecek. Bu kapsamda Ziraat Bankası yeni bir uygulama başlattı. Ziraat Bankası tarafından yapılan bir son dakika açıklamasında genç çiftçiye verilecek olan hibe desteğinin 6 katı kadar bir meblağ, çiftçilere kredi desteği olarak verilecek. Teminatı Kredi Garanti Fonu tarafından karşılanacak olan bu kredinin amacı, çiftçilerin ihtiyaçlarını en erken ve sorunsuz şekilde karşılamaları, istenen ekonomik hareketliliğin sağlanması olarak öne çıkıyor.

Ziraat'ten bu konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  “Verimliliğin ve karlılığın artırılması hedefiyle, hibe alarak tarımsal üretim yapmak isteyen genç çiftçilere alacakları hibe tutarının 6 katına kadar kredi kullandırılacak.

Başvuru Şartları

180 bin liraya kadar verilen kredi desteğinden faydalanmak isteyen adayların, öncelikli olarak genç çiftçi hibe desteğini kazanmaları gerekiyor. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arıcılık, kanatlı hayvancılık, kontrollü örtü altı tarımı ve mantar yetiştiriciliği konularında bakanlık tarafından verilen hibe tutarı, banka tarafından öz kaynak olarak kabul ediliyor.

Genç Çiftçi Hibe Desteği detaylarına gitmek için lütfen tıklayın

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, ekonomi haberlerinden, genç çiftçi haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com'u sosyal ağlardan takip edin.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.