Genelkurmay Açıkladı: PKK'ya Ağır Darbe: 540 Terörist Öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında Hakkari'de devam eden terör operasyonları kapsamında 540 bölücü örgüt üyesi teröristin öldürüldüğü belirtildi.

Yayınlanma:
Genelkurmay Açıkladı: PKK'ya Ağır Darbe: 540 Terörist Öldürüldü

Hakkari ile ve çevresinde bulunan bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyonlar kapsamında, 4 Ağustos tarihinden bu yana toplamda 540 terörist ölü olarak ele geçirildi. Dün ölü ele geçirilen ve 1 askerin şehit edilmesine karışan 2 teröristle ilgili de telsiz konuşmaları ise tespit edildi.

Hakkari kırsalı ile Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde terör örgütü PKK'ya ağır darbeler vurulmaya devam ediliyor. Dün alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu saat 12.00 sıralarında Hakkari'nin Şemdinli kırsalı Derecik Beldesi Kilit Tepe bölgesine yapılan top ve havan atışları ile 2 terörist öldürüldü ve bir doçka silahı imha edildi. 2 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirilmesinin yapılan telsiz konuşmalarında teyit edildiği, bu PKK'lıların da geçen geçen hafta aynı bölgede 1 sözleşmeli eri şehit eden failler olduğu belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan bilgilendirme açıklamasında, kış şartlarına rağmen operasyonların tüm kararlılığıyla ve hızıyla devam ettiği belirtilirken, 4 Ağustos'tan bugüne kadar bölgede icra edilen operasyonlarda Hakkâri'de 540 PKK'lının öldürüldüğü, Şemdinli'de öldürülen PKK'lı sayısının ise 69 olduğu kaydedildi. Açıklamada, dün telsizlere yansıyan konuşmalar ise şöyle:

-Erkek : Her tarafa söylüyorum 2 arkadaşımız öldü. Sesimi duyan varsa çağrıya çıksın.

-Arteş : Cuda Kendalgilin adamlarının üstüne bomba yağdırmışlar. Her yer toz duman. İki arkadaşımız yerde herhal öldüler, hiç gibi kıpırdamadan yatıyorlar. Bir arkadaşımız öbür tarafa doğru kaçmış sanırım korkudan saklanmış, şokta.

Kaçakçılara da Geçit Verilmiyor

Bu arada, bölgede kaçakçılara da büyük darbeler vuruluyor. 29-30 Kasım 2016 tarihlerinde Hakkari Şemdinli kırsalı Tekeli, Ortaklar, Ormanlı köyü ile Korgan Köyü batısında; Hakkari 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı ve 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı unsurlarınca yapılan operasyonlarda; toplam 139 bin 500 paket sigara ile 80 çuval kaçak çay ele geçirildi. Böylelikle bölücü terör örgütünün kaçakçılık faaliyetlerinden elde ettiği gelir kaynaklarına da ağır darbe indirildiği belirtildi.

5Haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.