Google İçin İşler Kötüye Gidiyor! Binlerce Çalışan İşten Çıkarılıyor!

Google'ın ana firması Alphabet yaptığı açıklamada ekonomiyi ele almak için 12 bin çalışanını işten çıkardığını duyurdu.

Yayınlanma:
Google İçin İşler Kötüye Gidiyor! Binlerce Çalışan İşten Çıkarılıyor!

Birçok işletme için 2022 oldukça zor geçti. Öte yandan zorluklardan en çok etkilenen sektörlerden biri de teknoloji. Bu süre zarfında birçok işletme küçülürken, önemli sayıda işten çıkarma da yaşandı. Google'daki sorunlar nedeniyle önemli sayıda çalışan işten çıkarıldı.

Google 12.000 İşçiyi İşten Çıkarıyor

Google'ın ana şirketi Alphabet yaptığı açıklamada, işletmenin mali sıkıntılarıyla başa çıkmak için 12.000 işçiyi işten çıkardığını söyledi. Alphabet'e göre işten atılanlar çeşitli sektörlerde, pozisyonlarda ve yerlerde çalışıyor. Google ve Alphabet CEO'su Sundar Pichai, meslektaşlarına işten çıkarmaları duyuran ve bunları "bizi geleceğe hazırlamak için zor bir karar" olarak nitelendiren bir e-posta gönderdi. Pichai, işi bırakmak zorunda kalanlardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, bunun birçok seçkin işçiye veda etmek anlamına geldiğinin farkında olduklarını belirtti.

google-f6oa-cover-jpg.webp

Çok sayıda BT şirketindeki çalışanlar yakın zamanda işten çıkarıldı. Kararın ardından Google, Microsoft, Amazon, Meta ve Twitter gibi kuruluşlara katıldı. Son yıllarda istihdamını önemli ölçüde artıran bu işletmeler, ekonomik daralma sonucunda bu tercihleri yapmak zorunda kaldı. İşten çıkarmaların ardından Google, yapay zeka gibi şirket için önemli olan sektörlere daha fazla odaklanacağını iddia ediyor. ABD'de işten çıkarılan kişiler zaten Google tarafından bilgilendirildi. Çok uluslu bilişim şirketi, en az 16 haftalık tazminat, 2022 için teşvikler, kullanılmayan izin süresi ve altı aylık sağlık sigortası ile başlayan işten çıkarma paketleri sunuyor.

Google Harika Bir Proje Geliştiriyor

Teknoloji devinin yeni projesi, Bluetooth teknolojisini kullanarak cihazların arasındaki mesafeyi ölçmeyi mümkün kılacak. Android Açık Kaynak Projesi’ne eklenen kodlar Google’ın bu projesini gözler önüne seriyor. Mishaal Rahman tarafından keşfedilen Android Açık Kaynak Projesi kodları, Google’ın ilginç Bluetooth projesini gösteriyor. Görünüşe göre Google, Bluetooth Mesafe Ölçüm API’yı üzerinde çalışıyor. Bahsi geçen teknoloji muhtemelen çok gerçek sonuçlar bulmayacak ancak yaklaşık bir değer ile mantıklı kullanım amaçları sunabilir. Bahsi geçen API’ın Bluetooth RSSI (Received Signal Strength Indicator) teknolojisini kullanacağı belirtiliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.