Google Yapay Zeka Destekli Arama Motoru Geliştiriyor

ChatGPT ile birlikte kırmızı alarma geçen Google, bu alandaki hakimiyetini kaybetmemek için yapay zeka destekli arama motoru geliştirmeye başladı. Geliştirilecek arama motorunun LaMDA altyapısını kullanacağı ve çok başarılı sonuçlar vereceği ifade edildi.

Yayınlanma:
Google Yapay Zeka Destekli Arama Motoru Geliştiriyor

Yapay zeka destekli bir sohbet botu olan ChatGPT, yapabildikleriyle herkesi şaşırtmıştı. Sahip olduğu özellikler, Google’a rakip olabileceğini gösterdi. Ancak bu sohbet botu sadece Google’ın değil, Microsoft gibi diğer büyük şirketlerin de dikkatini çekti.

ChatGPT sonrasında Google’ın kırmızı alarm durumuna geçtiği ve bu bota alternatif üretmek için çalışmalara başladığı öne sürülmüştü. LaMDA isimli yapay zeka modeli geliştiren şirketin, ChatGPT alternatifleri üzerinde çalışmaya başlaması, Google’ın bu durumu ne kadar ciddiye aldığını göstermişti.

CNBC tarafından ortaya atılan bir iddia, Google’ın ChatGPT’ye rakip olarak yapay zeka destekli arama motoru geliştirmeyi tamamladığını ileri sürüyor. Yani Google çalışmalarını tamamladı Üstelik geliştirilen yeni yapay zeka destekli arama motorunun, arama motoru anlayışını tamamen değiştirebileceği iddia edildi.

Dünyadaki Yapay Zeka Destekli ilk Arama Motoru Geliyor

CNBC tarafından aktarılanlara göre Google tarafından kırmızı kodla geliştirilmeye başlanan Atlas isimli projenin test sürecine dair şirket çalışanlarına bilgilendirme yapıldı. CNBC tarafından incelenen belgelere ve diğer kaynaklardan gelen bilgilere göre Atlas, ChatGPT ile büyük benzerlikler içeriyor.

Atlas, yapay zeka destekli bir arama motoru olarak tanımlanıyor. Ancak bu yeni nesil arama motorunun farklı uygulama olarak kullanılmayacağı, bunun yerine Google’la birlikte kullanılacağı iddia edildi.

Apprentice Bard olarak resmi belgelerde yer alan söz konusu yeni nesil arama motoru hakkında çok fazla bilgi bulunmuyor. Buna karşın projede daha önce geliştirilen LaMDA yapay zeka modelinden yararlanıldığı ifade ediliyor. Dolayısıyla ChatGPT gibi bilgi vermesine ek olarak bir arama motoru olarak da görev yapıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.