Google'dan kaybolan kulaklıklara çözüm

Teknolojide çığır açan Google kullanıcılarını şaşırtmaya devam ediyor. Kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak bir çok yenilikle gündeme gelen Google bu sefer de kaybolan Bluetooth'a bağlı aksesuarın ne kadar uzaklıkta...

Yayınlanma:
Google'dan kaybolan kulaklıklara çözüm

Teknolojide çığır açan Google kullanıcılarını şaşırtmaya devam ediyor. Kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak bir çok yenilikle gündeme gelen Google bu sefer de kaybolan Bluetooth'a bağlı aksesuarın ne kadar uzaklıkta olduğunu ölçecek özellik sunuyor.

Özellik test ediliyor

Bluetooth günlük hayatta sürekli karşımıza çıkıyor, Bu nedenle de günümüzde sağladığı kolaylıklardan ve özgürlük alanı tanımasından kaynaklı olarak aksesuarlarda sıklıkla tercih ediliyor. Ancak Bluetooth’un da sınırlı olduğu alanlar oluyor. Teknoloji devi Google ise bu sınırı çözmenin yeni yolu üzerinde çalışıyor. Bu özellik, yeni bir Bluetooth mesafe ölçüm API'sini içinde barındırıyor. Bu Bluetooth Mesafe Ölçümü API’ını ise şirket çalışanı Mishaal Rahman fark etti. Rahman, fark ettiği API’ı Twitter hesabından paylaştı. Bu özellik Apple’ın AirTag’ini akıllara getiriyor.

Android 14’ü beklemek gerekebilir.

Mesafe ölçümünün doğruluğu kesin olmasa da Bluetooth Mesafe Ölçümü API’ı, size yaklaşık konumu söyleyebilir. Yani telefonunuzun Bluetooth aksesuarından 1 metreden fazla veya daha az uzaklıkta olup olmadığını belirtebilir. Özelliğin gelip gelmemesiyle ilgili herhangi net bir bilgi yer almıyor. Ancak özelliğin gelme ihtimali durumunda da Android 14’ü beklemek gerekebilir. Android 14'ün ne zaman geleceği ise merak konusu büyük olasılıkla Android 14 Beta sürümlerinin ardından Nisan ayında yeni sürüm kullanılmaya başlanacaktır. Android 14 sürümü için kullanıcılar büyük bir merakla geri sayıma başladı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.