Google'dan Sahtecilere Büyük Darbe

2017 Amerikan başkanlık seçimlerinde manipülasyon yoluya kiteleleri etkilemeye çalışan sahte haber siteleri ile Google mücadelesini yeni bir seviyeye taşıyor.  Yakın zamanda yayınlayacağı güncelleme ile sahte haber siteleri...

Yayınlanma:
Google'dan Sahtecilere Büyük Darbe

2017 Amerikan başkanlık seçimlerinde manipülasyon yoluya kiteleleri etkilemeye çalışan sahte haber siteleri ile Google mücadelesini yeni bir seviyeye taşıyor.  Yakın zamanda yayınlayacağı güncelleme ile sahte haber siteleri ile mücadeleye devam eden Google daha acımasız önlemler alacağını şimdiden duyurdu.

Bloomber'e konuşan üst düzey yetkili kullanıcıların haberin kaynağı ile ilgili doğru bilgiye ulaşma hakkı olduğunu belirtti. Google News kanalında, hızlıca üst sıralarda kendisine yer edinen, sahte içerikli ve ziyaretçiyi yanıltan sitelerin önüne geçmeyi planlıyor.

Bu çaşmaların en zaman hayata geçeceği önemli bir soru başlığı. Günümüzde sıkça adından söz ettiren ve Google tarafından da büyük destek gören yapay zekalı sistemlerin bu alanda da kullanılması uzmanlar tarafından beklenen diğer bir nokta.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.