Google’dan Yapay Zeka Hamlesi!

Google, Gboard adındaki yapay zeka uygulaması ile ilgili çalışmalara başladı. Yapay zeka ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Google’dan Yapay Zeka Hamlesi!

Yapay zekanın hızla gelişmesi ve yaygın kullanımı, büyük şirketlerin de rekabet hızını artırıyor. ChatGPT, OpenAl tarafından geliştirilen birçok alanda özgün bir şekilde ortaya çıkan yapay zeka destekli bir sohbet robotu. Sohbet robotunun yapay zeka destekli özgün robotunun Google ve Bing gibi arama motorlarını geçeceği düşünülüyordu. Fakat Microsoft, Bing’e yapay zeka ekleyince Google, bu platformda yenilik üretmeyerek oldukça geride kaldı.

Google Yeni Hizmetler Sunacak

Google ise uzun süren sessizliğin ardından, “Gboard üzerinden bünyesine yapay zeka özelliklerinin ekleneceğini” belirtti. Google Gboard, metin odaklı görsel hizmet sunan yapay zeka ürünlerini sunacak.

Google, özgün ve orijinal birçok makale hizmeti sunan ChatGPT’nin oldukça gerisinde kaldı. Hatta uzmanların yaptığı raporlamalara göre bu şekilde devam ederse insanlar Google’dan vazgeçerek ChatGPT sohbet robotuna yönelebilir.

Google da rekabeti hızlandırmak amacıyla yapay zeka alanında çalışmalara yapmaya başladı. Teknoloji devi firma, Gboard adını verdiği sanal klavye uygulaması aracılığıyla artık yapay zeka alanında hizmet verecek. Uygulamada, yazılan metinler oluşturulurken yapay zeka da kullanıcılar için görüntü hizmeti sunacak.

Google tarafından gerçekleşen yapay zeka çalışması yeni başladı ve hala devam ediyor. Kullanıcıların geri bildirimlerine göre geliştirilecek uygulamanın yeni hali için sık sık değişiklikler yapılacak. Yapay zeka uygulaması Gboard’ın ne zaman kesin olarak tamamlanacağı belli değil. Fakat yapay zeka ile ilgili son durumların Mayıs ayında yapılacak olan Google I/O etkinliğinde paylaşılması bekleniyor.

Yapay zeka kullanıcıları için çeşitlendirilmiş uygulamalar oldukça olumlu. Fakat birçok alanda özgün çalışmalar vermesi ile ilerideki iş gücünü olumsuz etkileyeceği düşünülüyor. Bu durum, firmalar açısından iyi değerlendirilirken çalışanlar ise ileride kendilerine ihtiyaç duyulmayacağı konusunda birtakım tedirginlikler yaşıyor.

ChatGPT Nedir?

Haberde bahsettiğimiz ChatGPT uygulamasını bilmeyenler için özet olarak anlatalım. 30 Kasım 2022’de yayınlanan ChatGPT, insan benzerinde metinler üretebilmek için derin araştırma ve öğrenmeyi kullanan dil modeli GPT-3.5’e dayalı bir sohbet robotudur. Yapay zeka araştırma şirketi olan OpenAl tarafından geliştirilen bir uygulamadır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.