Göz altı morlukları nasıl geçer?

Göz altı morluklarının sebebi nedir? Göz altı morluklarına ne iyi gelir? Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Göz altı morlukları nasıl geçer?

Cilt uzmanlarına en çok sorulan sorular dan birisi göz altı morluklarının nasıl geçtiği merak ediliyor. Göz altı morlukları sorunu sadece kadınların değil erkeklerin de büyük sorunu haline geldi. Doğal yöntemlerle çözümü olan gözaltı morluklarının nedeni ve tedavi yöntemleri neler? Göz çevresi vücudun hassas bir bölgesidir ve sürekli işlem görmesi daha fazla zedelenmesine neden olabilir. Göz çevresi çabuk kırışmaya müsaittir ve kadınların korkulu rüyasıdır.

Göz altı morluğu kişinin kendi derisinin renginden daha koyu şekilde gözükmesidir.

Göz altı morluklarına neden olan faktörler nelerdir? Nasıl geçer?

Uzun süreli uykusuzluk yada yorgunluk halinin sonunda gözaltının çökmesi ve koyu bir renge bürünmesi normal. Ancak morlukların birçok nedeni vardır. Göz altı morluğu tamamen genetik bir yapı olabilir.

Sigara, alkol ve kafein çeşitleri sık tüketilmesi göz altı morluklarının nedeni olabilir. Başka bir etkende sigara içilmesi etken olabilir.

Uykusuzluk, Günde 7 saatin altında uyumak göz altı morluklarına neden olabilir ve cilde solgunluk verir. Yeteri kadar uykusunu alıp dinlenmek göz altı morluklarını hafifletebilir.

Sigara ve alkol kullanımı, aşırı sigara kullanan ve alkol alan kişiler gözaltı morlukları olabilir. Düzelmesi için sigara ve alkolü azaltmak gerekebilir.

Dengesiz beslenme, Sağlıklı ve yetersiz beslenme'de göz altı morluklarına neden olmaktadır. Yediklerinize dikkat edilmesi sonucunda vücudunuzun dengesi düzelir ve morluklardan kurtulabilirsiniz.

Yaşın  ilerlemesinden kaynaklanan derinin incelmesi ve hassaslaşması morlukların oluşmasına neden olur.

Göz altı morluklarına iyi gelen faktörler

1. Buz sabah uyanınca 1 2 adet buzu torbaya koyup göz altınızda gezdirin 5 dkk masaj yaptıktan sonra bekletilir.

2. Çay, Demlenmiş çayı soğuduktan sonra 10 15 dk göz çevresinde gezdirilir daha sonra soguk su ile yıkanır.

3. salatalık, en çok bilindik bir yöntemdir. salatalıkta bulunan vitaminler sayesinde morlukları aldığı bilinmektedir. Salatalıkları halka halka doğrayıp göz çevresine koyun 15 dk bekletin salatalıkların dolapta bekletilmiş olmasına dikkat edin.

4. Gül suyu, gül suyunu pamuğa döküp göz altına masaj yapın 5 10 dk arası dinlenin

5. Elma kabukları, elma kabuklarını soyup göz altı na koyup bekletildiğinde morlukların giderek göz altlarına canlılık geldiğini göreceksiniz.

Bunların dışında makyaj malzemeleri ile kapatabilirsiniz. Göz altı morlukları için bb krem yada gözaltı kapatıcısı  kullanabilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.