Guatemala'da Çocuk Sığınma Evinde Yangın Çıktı: En Az 19 Kız Çocuğu Yanarak Öldü

Alınan son dakika bilgilerine göre Guatemala'da bir çocuk sığınma evinde yangın çıktı. Çıkan yangında ilk belirlemelere göre 19 kız çocuğunun cesedine ulaşıldığı bildirildi. İşte bölgeden alınan son dakika bilgileri.

Yayınlanma:
Guatemala'da Çocuk Sığınma Evinde Yangın Çıktı: En Az 19 Kız Çocuğu Yanarak Öldü

Orta Amerika ülkelerinden olan Guatemala'nın başkenti Guatemala kenti yakınlarında bulunan bir çocuk sığınma evinde yangın çıktı. Alınan son dakika bilgilerine göre çıkan yangında en az 19 kız çocuğu hayatını kaybetti.

Guatemala itfaiye teşkilatı sözcüsü Mario Cruz tarafından yerel medyaya yapılan açıklamada 19 kişinin bedenine ulaşıldığını, itfaiye ekiplerinin halen kısmen devam eden yangını söndürmeye çalıştıklarını açıkladı. 38 kişinin ise yanıklar nedeniyle tedavi altına alındığı, bazılarının durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Yangının çıktığı sığınağın daha önce aşırı kalabalık olması, çocukların kaçması ve istismar edildikleri iddiası gerekçesiyle eleştirilerin hedefinde olduğu belirtildi.

Polis yetkilileri, yangına yetimhanedeki çocukların neden olduğunu açıkladı.

Emniyet Müdürü Nery Ramos, genellikle istismar edilmiş ya da kimsesiz çocukların kaldığı devlete ait yetimhanede ölenlerin tamamının kız çocukları olduğunu bildirdi.

Yerel medyadaki haberlere göre 400 kişi kapasiteli yetimhanede 500 çocuk kalmaktaydı.

Yerel saatle sabah saatlerinde yanan yetimhane, dün gece yer yetersizliği nedeniyle çıkan kavga sonucu polis baskınına uğramış, bu sırada 60 çocuk yurttan kaçmıştı.

18 yaşın altındaki çocukların kaldığı yurtta çocukların, çete ve organize suç örgütlerince de sıklıkla hedef alındığı belirtiliyor.

5haber.com  |  Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.