Gülerce'den Arınç'a Şok: Bülent Arınç'ı Başbakan Olacaktı, Kabine Listesi Bile Hazırdı

Bülent Arınç ile ilgili gez olaylarında başbakan yapılacaktı iddialarını Hüseyin Gülerce doğruladı. İşte Gülerce'nin bu konuda açıklamaları.

Yayınlanma:
Gülerce'den Arınç'a Şok: Bülent Arınç'ı Başbakan Olacaktı, Kabine Listesi Bile Hazırdı

Geçtiğimiz günlerde Melih Gökçek'in başlattığı tartışmada Bülent Arınç hakkında önemli bir iddia ortaya atılmıştı.

Arınç hakkında gezi olaylarının sonrasında Başbakan olacaktır iddialarını ortaya atana Melih Gökçek'e Bülent Arınç cevap verdi ve iddiaları yalanladı. İddiaları yalanlayan Bülent Arınç, topu Gülerce'ye attı ve onun açıklamalarını beklediğini söyledi.

Hüseyin Gülerce ise bu konuda bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı:

"17/25 Aralık’ta Başbakanın oğlunu, başbakanın evinde tutuklamaya kalkan bir siyasi darbeye teşebbüs ettiler. O gün bu tutuklama gerçekleşseydi, bizzat bana söylendiği gibi (isim de verdiler) bir ismin başkanlığında yeni kabine kurulacaktı. Kendilerine göre Bakanlar Kurulu listesi bile hazırdı...'

Konuyu Beyaz TV’deki Ortak Akıl programımda da birkaç defa dillendirdim. Hem yazımda, hem de konuşmalarımda, başbakan olarak söyledikleri ismi zikretmedim. Çünkü bu ismin hazırlanan kabineden, başbakanlığından haberi olmayabilirdi. Ama çok yakın arkadaşım (47 yıllık) Melih Bey’e bana yapılan konuşmayı aktardım.

Sayın Gökçek’e anlattığım şuydu:

Gezi olaylarından sonra, 2013’ün Eylül ya da Ekim ayında, yani henüz 17/25 Aralık siyasi darbesi olmadan Harun Tokak ve bir işadamı ile onların teklifi üzerine Altunizade’de buluştuk.

Ben yazılarımda Sayın Erdoğan’ı savunuyordum. Gezi olayları sırasında Zaman’da 'Erdoğan gitsin AK Parti kalsın Planı' başlığı ile yazdığım yazıda (19 Temmuz 2013) tavrımı koymuştum. Şimdi daha iyi anlıyorum, bu diklenmem F. Gülen’in kimyasını çok bozmuş. Beni ikna etmek ve Erdoğan’ı savunmaktan vazgeçirmek için Harun Tokak’ı göndermiş.

Tokak bana Erdoğan aleyhinde konuşmaya başladı. Yolsuzluk ve rüşvetin çok arttığını, buna AK Parti milletvekillerinin de tahammül edemez hale geldiğini ve Erdoğan’ın Başbakanlıktan uzaklaşmak zorunda kalacağını söyledi. (Demek ki, birkaç ay sonraki 17/25 Aralık darbesinden haberdardı)

Devam etti: 'Yeni bir hükümet kurulacak, Başbakan da Bülent Arınç olacak. Kabine listesi de zaten hazır…'

Ben hayret içerisinde, 'koskoca AK Parti Meclis Grubu buna izin vermez” dedim. Hayretimi daha da artıran şu sözleri söyledi: 'En az 150 milletvekili bu değişikliğe şimdiden destek veriyor...'"

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.