Gümrük Bakanlığı personel alım sürecinin aksamasının nedenini açıkladı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında devam eden personel alım sürecinin aksama nedeni duyuruldu. İşte o açıklama.

Yayınlanma:
Gümrük Bakanlığı personel alım sürecinin aksamasının nedenini açıkladı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada personel alımı ile ilgili bir duyuru geldi.

GTB tarafından yapılan açıklamada devam eden personel alımının gecikme nedeni açıklandı. Yapılan açıklamada personel alımı sürecinin gecikme nedeninin güvenlik soruşturması olduğu belirtildi. Bakanlık tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bakanlığımızda açık bulunan 763 kadro için 17 Ekim 2016 tarihinde personel alım ilanı yayınlanmış, 21-31 Ekim 2016 tarihleri arasında başvurular alınmış, sözlü sınava katılmaya hak kazanan 2291 adayın listesi 21 Kasım 2016 tarihinde Bakanlığımız web sayfasında ilan edilmiştir. Sözlü sınavlar 12 Aralık 2016-04 Ocak 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

676 sayılı KHK ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yapılan değişiklikle, Devlet memurluğuna alınma şartlarına "Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak." hükmü eklenmiştir.

Sınava katılan adayların güvenlik soruşturmaları sonuçlanmadığından sınav sonuçları açıklanamamıştır. Söz konusu sonuçların Bakanlığımıza intikal etmesini müteakip sınav sonuçları ilan edilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

Son dakika haberlerinden, memur alım haberlerinden, gündem haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.