Hak İş ve Türk İş'ten 1 Mayıs'ta flaş taşerona kadro ve kıdem tazminatı açıklaması

Türk-İş ile Hak-İş sendikaları 1 Mayıs İşçi Bayramı vesilesi ile düzenlediği mitinglerde taşerona kadro ve kıdem tazminatı hakkında flaş açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar.

Yayınlanma:
Hak İş ve Türk İş'ten 1 Mayıs'ta flaş taşerona kadro ve kıdem tazminatı açıklaması

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde sendikalar Taksim Meydanı'na çelenk bıraktı. HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve SİME-SEN ayrı ayrı kortejler halinde Taksim'e geldi.

Hak-İş'in Talebi

İlk olarak Taksim'e HAK-İŞ geldi. Hak-İş İstanbul İl Başkanlığı korteji, Gümüşsuyu Caddesi'nden "Yaşasın 1 Mayıs İşçilerin Bayramı", "İşte Hak-İş, İşte 1 Mayıs" sloganları atarak Kazancı Yokuşu'na geldi. Burada 40 yıl önce hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. Ardından Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakan grup adına İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman açıklama yaptı.

Şişman, açıklamasında "Taşeron işçilerin kamu kurumlarına kadrolu işçi olarak alınmasını, kıdem tazminatı hakkımızın korunmasını, işsizlikle etkin olarak mücadele edilmesini, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını, örgütlenen işçilerin işten çıkarılmamasını, insan onuruna yaraşır saygın, asgari gelir desteği uygulamasına geçilmesini istiyoruz. Asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını, vergi adaletsizliklerinin giderilmesini ve ücretlerdeki yüksek vergi dilimlerinin düşürülmesini ve yoksulluğun önlenmesini talep ediyoruz" dedi Ardından gelen SİME-SEN heyeti de Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı, ardından Cumhuriyet anıtına çelenk bıraktı.

Türk-İş'in Talebi

Son olarak TÜRK-İŞ korteji Gümüşsuyu'nda yürüyerek Taksim Meydanı'na geldi. “1 Mayıs'ta 1 Mayıs alanındayız" ve “Tazminata dokunana eller kırılsın" şeklinde slogan atan kortej, Kazancı Yokuşuna karanfil bıraktı.

Kortej daha sonra Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Burada TÜRK-İŞ heyeti adına TÜRK-İŞ Eğitim Genel Sekreteri Nazmi Irgat basın açıklaması yaptı. Irgat, “Kıdem tazminatımıza el uzatılmasına, haksız yere işten çıkarmalara, açlığa ve sefalete mahkum bırakılmaya, sendikasızlaştırmaya, güvencesizleştirmeye, çocuklarımızın geleceğinin çalınmasına ve topyekün hayatımızın karartılmasına karşı alanlardayız. Eşitliği, barışı, kardeşliği ve özgürlüğü ülkemizde ve tüm dünyada egemen kılacak güç bizleriz. Tüm kurum ve kurallarıyla demokrasi ancak bizlerin mücadelesiyle sağlanabilir" ifadelerini kullandı.

Son taşerona kadro açıklamaları için TIKLAYIN

Taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir, grubumuza üye olabilir ve arkadaşlarınızı gruba üye yapabilirsiniz.

Facebook Sayfası içinTIKLAYINFacebook Grubu içinTIKLAYIN

5haber.com  | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.