Hakimler ve Savcılar Kurulu üye seçimleri TBMM'de yapılıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda Hakimler ve Savcılar Kurulu üye seçimi devam ediyor. İşte oylamadan detaylar.

Yayınlanma:
Hakimler ve Savcılar Kurulu üye seçimleri TBMM'de yapılıyor

Hakimler ve Savcılar Kurulu üyelerinin belirleneceği TBMM Genel Kurulu’nda HDP'li vekiller salonu terk ederken, CHP’liler oy kullanmayacaklarını söyledi. CHP'den Genel Kurul Salonu'nda Grup Başkan Vekili Engin Altay ve 5 milletvekili kaldı.

TBMM Genel Kurulunda, HSK üyelerinin belirleneceği oylama öncesinde HDP milletvekilleri referandum sonuçlarının 'meşru' olmadığını savunarak salonu terk etme kararı aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'da referandum sonuçlarının meşru olmadığını ileri sürerek oylamaya katılmayacaklarını ifade etti. Tezcan, "Bu gayri meşru inşanın parçası olarak oy kullanma noktasına gelmeyeceğiz. Oy kullanmayacağız. Bu gayri meşru sürecin tarih, siyaset önünde ortağı olmayacağız. Oy kullanmayacağız" dedi. Yargıtay, Danıştay, avukat ve öğretim üyelerinden oluşan 21 adaydan 7’si Genel Kurul’da gizli oylama yapılarak belirlenecek. Birinci oylamada üye tam sayısının 3’te 2 çoğunluğu aranacak. İlk oylamada seçim sonuçlandırılmazsa üye tam sayısının 5’te 3 çoğunluğunun gerekeceği ikinci oylama yapılacak. Bu oylamada da üye seçilemezse en çok oyu alan iki aday arasında ‘ad çekme’ usulüyle üye seçimi tamamlanacak.

Oylama Başladı

Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi oylama öncesinde milletvekillerini gizli oy kullanmaları konusunda uyardı. Hamzaçebi açık oy kullanıldığını gördüğü taktirde oylamayı tekrarlayacağını söyledi. İsmi okunan milletvekilleri kabinlerde oy kullanmaya başladı

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, yerel haberlerden, kamu haberlerinden, TBMM haberlerinden, politika haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.