Hakkari ve Bingöl'de PKK Terörüne Tepki Mitingleri Düzenlendi

Hakkari, Bingöl ve Şemdinli'de binlerce kişi, İstanbul ve Kayseri'de meydana gelen terör olaylarına tepki yürüyüşü yaptı. İşte düzenlenen mitingler.

Yayınlanma:
Hakkari ve Bingöl'de PKK Terörüne Tepki Mitingleri Düzenlendi

Vodafone Arena'da ve Erciyes Üniversitesi yakınlarında meydana gelen hain terör saldırılarına tepki ülke genelinde düzenlenen miting ve protestolarla sürüyor. Hakkari, Bingöl ve Şemdinli'de binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşen teröre lanet mitinglerine katılan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ve 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ,'Kürt -Türk kardeştir ayrım yapan kalleştir' 'FETÖ, DAEŞ, PKK kahrolsun' sloganları attı, ardından şehitler için dualar okundu.

İstanbul Beşiktaş'ta 10 Aralık cumartesi günü maç sonrası Çevik Kuvvet polislerine ve Kayseri'de 17 Aralık cumartesi sabahı Komando Tugayı'ndan çarşı iznine çıkan askerlere yönelik bombalı terör saldırıları tüm yurtta olduğu gibi Hakkari'de de bugün yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi. Hakkari Müftüsü Faysal Geylani de şehitler için dua okudu. İnsansız Hava Aracı ise basın açıklamasına katılan kalabalığı sürekli havadan görütüledi.

Hakkari'de 28 Sivil Toplum Kuruluşunun içinde yer aldığı Hak ve Dayanışma Platformu (HAK-DA) öncülüğünde düzenlenen protesto gösterisine gelenler, Hakkari Valiliği önünde toplandı.Gösteri için gelenler, yoğun güvenlik önlemi alan polis tarafından üst aramasından geçirildikten sonra alana girebildi.

Bingöl'de Teröre Lanet Mitingi

Bingöl'de bugün bir araya gelen yaklaşık 5 bin kişi, ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyerek, terörü lanetledi. Sıfırın altında 15 derecede yapılan mitinge HDP dışındaki siyasi partilerin Bingöl temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Bu sabah saatlerinde valilik binası önünde toplanan ve ellerinde Türk Bayrakları bulunan yaklaşık 5 bin kişi, teröre lanet, şehitlere saygı yürüyüşü düzenledi. Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yürüyüş, valilik önünden başlayarak Genç Caddesi üzerindeki Demokrasi Meydanı'nda son buldu.

Şemdinli'de Teröre Tepki

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde düzenlenen yürüyüşle terör protesto edildi. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen yüzlerce kişi, sloganlar attı.

Yoğun kar yağışı altında Şemdinli İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı önünde biraraya gelen yüzlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla 'Vatan sana canım feda', 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' ve 'Türk Kürt kardeştir PKK kalleştir' sloganları atarak çarşı merkezine yürüdü. Şemdinli Cumhuriyet Caddesi'nden Serment Caddesi'ne, oradan da İlçe Emniyet Müdürlüğü kavşağına gelen kalabalık, yürüyüşü başlattıkları Şemdinli İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı önünde bitirdi. Yürüyüşe Şemdinli Kaymakamı Tunahan Çil, askeri yetkililer, Derecik Belde Belediyesi Başkanı Ekrem Çetinkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Fikri Algül, kurum amirleri, memurlar, korucular ve ilçe halkı katıldı.

5haber.com  | Hakkari

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.