Hakkari'de Çatışma: 3 Asker Şehit , 4 Yaralı (5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi)

Hakkari'de güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 3 askerimiz şehit olurken 4 askerde yaralandı. İşte detaylar ve Valilik tarafından yapılan açıklama.

Yayınlanma:
Hakkari'de Çatışma: 3 Asker Şehit , 4 Yaralı (5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi)

Hain saldırılar dur durak bilmiyor. Hainlerin bu seferki hedefi Hakkari oldu.

Hakkari Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasında PKK terör örgütü mensubu teröristler Ağaçdibi Kçyü yakınlarında saldırı düzenledi. Bölgede devriye gezen güvenlik güçlerine yönelik PKK'lı teröristlerin saldırı düzenlemesi sonucu ise çatışma çıktı. Güvenlik güçleri ile PKK terör örgütü üyeleri arasında çıkan çatışma sonucu 3 askerimiz şehit olurken 4 asker de yaralandı.

Hakkari Valiliği ise konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada operasyonun içeriği ve bilançoya yer verildi. Valiliğin açıklamasında olayın bugün sabah saat 10.00 sularında meydana geldiği bilgisi paylaşıldı. Açıklamanın içeriği ise şu şekilde özetlendi:

Hakkari'nin Ağaçdibi Köyü yakınlarında bugün sabah sat 10.00 sularında bölgede devriye gezen güvenlik güçlerine, PKK terör örgütü mensubu teröristler tarafından ateş açıldı. Açılan ilk ateş sonrasında güvenlik güçlerinin ateşle karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı. Ağaçdibi Köyü yakınlarında çıkan çatışmada 3 askerimiz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu. Çatışmada yaralanan 4 asker ise yaralandı. Yapılan açıklamada; yaralanan askerler de hastanede tedavi altına alındı. Hakkari Devlet Hastanesine sevk edilen yaralı askerlerin tedavilerine başlandığı ve yaralı askerlerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Açıklamanın devamında ise çatışmada şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralı askerlere de Allah'tan acil şifalar dilendi.

Açıklamanın devamında ise bölgede geniş çaplı operasyonların başladığı ve yakın hava destekli operasyonlarla bölgenin ateş çemberi altına alındığı ve 5 PKK terör örgütü üyesinin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Bölgede operasyonlar ise hız kesmeden devam ediyor.

Gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.