Halit Akçatepe Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden usa sanatçı Halit Akçatepe, Caddebostan Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle son kez sahneye çıktı. İşte düzenlenen törenin ayrıntıları ve Akçatepe hakkında yapılan konuşmalar.

Yayınlanma:
Halit Akçatepe Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Geçtiğimiz gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden usta oyuncu Halit Akçatepe için Caddebostan Kültür Merkezinde bir tören düzenlendi. Düzenlenen törende Halit Akçatepe'nin adına kızı Ebru Akçatepe konuştu. Akçatepe yaptığı konuşmasında, " İyi bir insan, iyi bir sanatçı, iyi bir baba. Bir evlat olarak diyorum ki; bu miras da bize yeter" ifadelerini kullandı.

İlk Kez Aynı Sahnede

Ailenin snaatçı bayrağını taşıyacağını söyleyen Ebru Akçatepe, " Babamla bugün ilk kez birlikte aynı sahnedeyiz. Oysa daha önce bunu yapabilirdik. Ben onun izinden yürüyerek tiyatrocu oldum. Ailemizin sanat bayrağını taşıyorum .Yakın tarihte bir Halit Akçatepe gecesi düzenleyecektik. Bu sahnede düzenleyecektik. Birçok filmde canlandırdığı talihsizlik karakter, geleneksel şansızlık onu gerçek hayatında da geldi buldu. İşte CKM'deyiz. Babam ve ben, aynı sahneyi paylaşıyoruz. Hayatının final sahnesi de filmlerindeki gibi hüzünlü ve buruk. Arkasında temiz bir geçmiş bırakarak gidiyor. İyi bir insan, iyi bir sanatçı, iyi bir baba. Bir evlat olarak diyorumki; bu miras da bize yeter"ifadelerini kullandı.

Ne Kadar Sevildiğini Dolan Sahne Gösterdi

Anma töreninde Caddebostan Kültür Merkezi'nin büyük salonu tamamen doldu. "Benim ne kadar sevildiğimi cenazemde görürsünüz" diyen Akçatepe son kez sahneye çıktığında yalnız değildi. CKM'nin 600 kişilik salonunda boş yer kalmadı. Törende Akçatepe'nin ailesi, oyuncu arkadaşları ve sevenleri katıldı. Eski eşi Tülin Alpman ile çocukları Itır Akçatepe, Ebru Akçatepe ve torunları Alara ve Cem taziyeleri kabul etti. Akçatepe'nin Türk Bayrağına sarılı tabutu son kez sahneye çıkarıldı. "Unutmayacağız" yazısıyla bir fotoğrafı perdeye yansıtıldı. Rol aldığı filmlerden kesitler sahneye yansıtıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelenk gönderdiği anma töreninde Akçatepe'ye veda için konuşmalar yapıldı.

Tarık Akan ile Göz Göze 45 Dakika Konuştular

Törenin sunuculuğunu Hababam Sınıfı oyuncularından Ercan Gezmiş yaptı. Halit Akçatepe'nin GATA'da tedavisi sürerken Tarık Akan'ın ziyarete geldiğini anlatan Gezmiş, " Tarık ağabeyiyle karşılaştıklarında inanılmaz sevindi. Gözleriyle 45 dakika karşılıklı konuştular"dedi.

Emel Sayın'ın Açıklamaları

Vefat eden Halit Akçatepe'nin yakın arkadaşı olan Emel Sayın da törende bir konuşma yaptı. Sayın konuşmasında, " 'Sanat boyutundaki insanlar, Allah'ın görevlendirilmiş kadrosundandır' der bilge, Halit de o görevli sanatçılardan biriydi. O çok önemli bir aktördü. Çok güzel bir insandı. Benim de can dostumdu. Hep yanımda oldu. Ailesiyle birlikte ben onları çok sevdim. Benim gerçek dostumdu. Çok üzgünüm. Nurlar içinde uyusun canım arkadaşım" ifadelerini kullandı.

Alkışlar Eşliğinde Uğurlandı

CKM'de düzenlenen törenin ardından Halit Akçatepe'nin cenazesi, sahneden alkışlar eşliğinde uğurlandı. Cenaze sahneden götürülürken Ercan Gezmiş, " Adile Naşite'e selam söyle, Tarık Akan'a selam söyle, giden bütün çınarlara selam söyle. Gözün arkada kalmasın, biz Türk sinemasına sahip çıkacağız" sözlerini söyledi.

5haber.com  |  İstanbul

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.