Hangi İllere Hızlı Tren Yapılacak? Hızlı Trenlerin Yapıldığı Güzergahlar Nerede?

Türkiye'nin artık dört bir yanına hızlı tren hizmeti geliyor. Hızlı tren hizmetinin gelmesi ile yolculuklar daha hızlı ve konforlu olacak. Peki hangi iller arasında hızlı trenler yapılıyor? Devam eden hızlı tren çalışmaları ne zaman sona erecek? Hızlı trenler ne zaman halka açılacak? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Hangi İllere Hızlı Tren Yapılacak? Hızlı Trenlerin Yapıldığı Güzergahlar Nerede?

Son dönemlerde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bazı illere getirilen hızlı trenler Türkiye genelinde yaygınlaşmaya başladı.

Hızlı, keyifli ve aynı zamanda rahat olan hızı trenler, Türkiye genelinde yaygınlaşmaya devam ediyor. Son yıllarda en gözde ulaşım aracı olarak görülen hızlı trenler, artık Türkiye'nin dört bir yanında.

Devam Eden Çalışmalar

Şu anda Türkiye'de devam eden hızlı tren çalışmalarında Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli (Bursa-Bilecik) güzergahlarında devam ediyor. Bu çalışmaların kısa süre içinde sona ermesi ve hızlı trenlerin halkın kullanımına açılması bekleniyor.

Geçtiğimiz gün Bilecik'te konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Bursa-Bilecik arasında YHT çalışmaları bitince Bilecik-Bursa Osmanlı'nın, Selçuklu'nun şehri Bilecik, Bursa ile 45 dakikaya düşecek" sözlerini söyledi.

Projenin detayları ise şu şekilde açıklandı. Bursa-Yenişehir kesiminde yapım çalışmaları devam eden projede, Yenişehir-Bilecik kesiminde Eskişehir-İstanbul YHT hattındaki bağlantı noktasında heyelan ıslahı yapılmasının devam etmesinden dolayı, projenin güzergah revizyonu zorunlu oldu.

Öte yandan Yenişehir-Osmaneli ile Yenişehir-Bozüyük güzergahları yeniden projelendirme çalışmaları da sürüyor.

Bu projenin tamamlanması ile birlikte gelişmiş sanayi şehirleri arasında olan Bursa'nın 61 yıllık demiryolu hasreti sona erecek. Bursa; İstanbul, Eskişehir, Konya ve Ankara'ya bağlanacak. Ankara-Bursa arası 2 saat 15 dakika, Bursa-Eskişehir arası 1 saat ve Bursa-İstanbul ise 2 saat 15 dakikalık süreye düşecek.

Alınan bilgiler göre devam eden projenin 2018 yılında tamamlanması ve hizmete açılması planlanıyor.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.