Hatay Enkaz Tozu Altında Kaldı!

Depremin en şiddetli yaşandığı Hatay, enkaz tozu altında. Hatay’daki depremde 60 bin bina yerler bir oldu. Enkaz tozu şehri sardı..

Yayınlanma:
Hatay Enkaz Tozu Altında Kaldı!

Türkiye’nin en derinden depremi hissetmiş olduğu yerlerden biri de Hatay olurken, deprem sonrasında birçok bina yıkıldı. 60 binden fazla binanın yıkılmasının yanı sıra çoğu binalarda ağır hasarlı durumda. Yüksek sayıda bir yıkım yaşanmasının ardından bölgede yüzlerce iş makinesi ve ekipmanlarla enkaz kaldırma çalışmaları sürmeye devam ediyor. İş makineleri ile yıkılan binaların kaldırılmasıyla ilgili çalışmalar sürerken, şehri toz sardı. Şehirden yükselen toz, kentinde üzerini kaplamasına neden oldu.

Hatay’da Enkaz Çalışmaları Sürüyor Kent Toz İçinde!

6 Şubat günü şiddetli depremin yaşandığı şehirlerimizden olan Hatay’da çalışmalar sürmeye devam ediyor. Binlerce iş makinesi ve kamyonlarla çalışmalar sürmeye devam ederken, çalışmalar sonrasında şehri toz duman kaplamasına neden oldu. Şehrin tozlu hali, tarihi Antakya Kalesinden görüntülendi.

Hatay bölgesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bölgede incelemeler devam ediyor. Teknik ekip nezdinde süren çalışmalar ve tespitler sonucunda da Hatay’da 60 bin yıkılan bina, acil yıkılması gereken ağır binaların olduğu belirlendi. Böylelikle tespit çalışmalarının yapılmasının ardından bir an önce çalışmalara da başlanıyor.

6495846.jpg

Ağır Hasarlı Binalar Var!

Ağır hasarlı pek çok binaların olduğu tespit edildi. Yetkili ekip nezdinde yapılan inceleme ve tespit işlemleri sonrasında bölgeye çok sayıda kurum, kuruluş, özel firmalar dahil edildi. Özel firmalara ait olan moloz taşıyıcı, iş makineleri, moloz taşıyıcı kamyonları da getirilerek çalışmaların hızlı şekilde sürdürülmeye devam etti.

Çalışmalar bir yandan aralıksız şekilde sürerken, diğer yandan da çalışmalar sonrası şehrin toz içerisinde kalması Antakya Kalesi tarafından görüntülendi. kentin kuş bakışı görüntüsü incelendiğinde, iş makinesi kullanımı yapan ekiplerin toz içerisinde kalmış olduğu görülüyor. Ayrıca Hatay şehrinde enkaz çalışmalarını yürüten ekiplerin yanı sıra bölgedeki güvenliğin kontrol altına alınması amacıyla pek çok sayıda polis ve asker yer alıyor. Sürekli polis ve asker tarafından bölgede güvenlik açığı olmaması için kontroller yapılmaya devam ediliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.