Hatay’da Yaşanan Yeni Deprem! Hatay’da Artçı Depremler Devam Edecek Mi?

Hatay’da yeni bir deprem daha oldu. Depremin enkazından kurtulmaya çalıştığımız şu günlerde yaşanan artçı depremler ülkemizi derinden etkilemeye devam ediyor.

Yayınlanma:
Hatay’da Yaşanan Yeni Deprem! Hatay’da Artçı Depremler Devam Edecek Mi?

AFAD Hatay’da meydana gelen yeni artçı depremle ilgili bilgi verildi. Saat 20:04 sularında meydana gelen deprem sonrasında ne yazık ki 6 can kaybı yaşandı. 6.4’lük deprem sonrasında 5.8 şeklinde de devam eden artçı depremler meydana geldi. Haliyle art arda gelen sallantılardan sonra birçok binalarda yeni bir yıkım daha yaşandı. Şüphesiz işin en kötü taraflarından biri de Hatay’da meydana gelen ikinci bir deprem vakasından sonra 6 vatandaşımız hayatını yitirirken yaralananların da 294’e ulaşmış olduğu bilgisi verildi.

Uzmanlar Uyarıyor!

Uzmanlar Hatay ve çevre illerde artçı depremlerin hala daha sürebilecek olduğu konusunda uyarılarda bulunuyor. Bu sebeple uzmanlar, vatandaşın çadır ve arabalarında konaklamasının çok doğru olduğunu ve aksi halde deprem artçıların devam etmesinden dolayı daha büyük kayıp yaşanma ihtimali olabileceği bilgisi de veriliyor. Hatay şehrinde artçı sarsıntılar toplamda 90 defa oldu. Yaşanan deprem sonucunda kentte hasarlı olan binaların yıkılmasına neden oldu.

Afet ve Acil Yönetim Başkanlığı tarafından Hatay şehrimizde meydana gelen depremle ilgili bilgilendirme yapıldı. AFAD internet sitesinde depremle ilgili öğrenmek istenen tüm bilgilere de yer verdi. Buna göre AFAD resmi internet sitesinde yer alan bilgiler doğrultusunda Hatay Defne ilçesinde 20:04 saatinde meydana 6.4 şiddetinde bir depremin gelmiş olduğunu duyurdu. Hatay Defne ilçesindeki depremin şiddeti de kameralara yansıdı.

Hasarlı Binadan Eşya Çıkarırken Deprem Oldu!

Hatay Defne ilçesinde meydana gelen ikinci sarsıntı ne yazık ki can kayıplarının da yaşanmasına neden oldu. Hasarlı olan binadan eşya çıkarılırken, 6.4 şiddetiyle gelen deprem üç kişinin de ne yazık ki enkaz altında kalmasına neden oldu. Binanın yıkılmasıyla enkaz altında kalan 3 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Yetkililer tarafından sürekli uyarılar yapılırken, Hatay Defne ilçesinde meydana gelen yeni bir deprem paniği sonrasında hasarlı binalardan uzaklaşın çağrısı yapıldı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.