Hataylı Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez Tendürek'teki çatışmada şehit oldu

Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesinde bölücü örgüt üyesi terör örgütü üyesi teröristlerle çıkan çatışmada Hataylı Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez şehit oldu. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Hataylı Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez Tendürek'teki çatışmada şehit oldu

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi'nde bulunan Tendürek Dağında bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan 2 askerden Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez’in memleketi Hatay’ın Kumlu İlçesi'ne şehit ateşi düştü.

Hatay'da buluanan Kumlu'nun Akkerpiç Mahallesi'nde oturmakta olan baba Hüssün Gücüyetmez’e, oğlunun şehit olduğu haberi askeri yetkililer tarafından verilirken, anne Meyrem Gücüyetmez’in 5 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenildi. Şehidin baba evinin olduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı.

Ağrı Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı’nda görevli olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez’in 2 ay önce Tuba Gücüyetmez ile evlendiği ve eşinin de Ağrı’da olduğu belirtildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez’in cenazesi, yarın Ağrı’da düzenlenecek törenin ardından Hatay’a getirilecek ve Kumlu

Valiliğin Açıklaması

Ağrı Valiliği’nden, Tendürek Dağı’ndaki çatışmayla ilgili yapılan ikinci açıklamada, “İlimiz Tendürek Dağı Kışlak Mevkii’nde bölücü terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada 5 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 Uzman Çavuşumuz intikal sırasında helikopter pervanesinin çarpması sonucu, 1 Uzman Çavuşumuz ise çatışma esnasında şehit olmuş, 2’si ağır olmak üzere 11 Uzman Çavuşumuz ise yaralanmıştır. Durumları ağır olan 2 askerimiz Van’a sevk edilmiş, diğer askerlerimizin tedavisi Doğubayazıt Devlet hastanesinde yapılmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarımıza ve Türkiye'e başsağlığı diliyoruz.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, yerel haberlerden, sıcak gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Hatay

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.