Hayrettin Demircan Hazine Müsteşar Yardımcılığına Atandı-Hayrettin Demircan Kimdir?

9 Aralık tarihli Resmi Gazete sayısında yer alan atama kararına göre Hazine Müsteşar Yardımcılığı görevine Hayrettin Demircan atandı. İşte yayımlanan atama kararı ve Hayrettin Demircan'ın özgeçmişi ile hayatı hakkında bilgi.

Yayınlanma:
Hayrettin Demircan Hazine Müsteşar Yardımcılığına Atandı-Hayrettin Demircan Kimdir?

Resmi Gazete'de Başbakan Yardımcılığı tarafından bir atama kararı yayımlandı.

9 Aralık tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlanan atama kararı ile Hazine Müsteşar Yardımcılığına Hayrettin Demircan atandı.

Hayrettin Demircan Kimdir?

Bursa'da 1965 yılında doğan Demircan, 1986 senesinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü başarı ile tamamladı. 1987-1989 seneleri arasında İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi bünyesinde Uzman Yardımcısı olarak görev yapan Hayrettin Demircan, bu görevinden sonra 1991 yılına kadar Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığında Uzman Yardımcılığı görevini yürüttü.

Daha sonra 1994 yılına kadar Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğünde çalışan Demircan, Yüksek lisansını 1994-1996 yılları arasında  Hazine Müsteşarlığını temsilen Paris'te OECD Daimi Temsilciliğinde Ekonomi Müşaviri olarak görevini devam ettirdi. 2008-2009 yılları arasında ise Hazine’den sorumlu Devlet Bakanı Mehmet ŞİMŞEK’ in Özel Kalem Müdürü olarak görev yapmaya başladı.

2010-2011 döneminde Hazine Müsteşarlığı Banka ve Kambiyo Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı olarak çalışan Demrican, 2011-2012 yılları arasında da bir süre Müsteşarlık Müşaviri olarak çalıştı. Hayrettin Demircan, 2012 yılında Banka ve Kambiyo Genel Müdür Yardımcısı olarak atandığı görevini 2 Ağustos 2016 tarihine kadar sürdürdü.

Son olarak Hazine Müsteşar Yardımcısı Vekili olarak görev yapan Demircan, bu görevinden Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı

Hayrettin Demircan evli ve 3 çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce ve orta derecede Fransızca bilmektedir.

Gündem haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.