Hazine Müsteşar Yardımcılığına Atanan Raci Kaya Kimdir?

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Hazine Müsteşar Yardımcılığına Raci Kaya atandı. İşte Müsteşar Yardımcısı olarak atanan Raci Kaya'nın özgeçmişi.

Yayınlanma:
Hazine Müsteşar Yardımcılığına Atanan Raci Kaya Kimdir?

24 Aralık tarihli Resmi Gazete sayısında Hazine Müsteşarlığı ve bazı bakanlıklara ait atama kararları açıklandı.

Resmi Gazetede yayımlanan atama kararına göre Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine de atama yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre açık bulunan Müsteşar Yardımcılığına Raci Kaya'nın atanması, ilgili maddeler gereği uygun görülmüştür.

Raci Kaya Kimdir?

Hazine Müsteşar Yardımcılığına atanan Raci Kaya, 1967 yılında Ankara’da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Kaya, Hacettepe Üniversitesinde İktisat yüksek lisansını, daha sonra Marmara Üniversitesinde de doktorasını tamamladı.

1990 senesinde Halk Bankası’nda Dış İlişkiler Uzman Yardımcısı olarak göreve başlayan Raci Kaya, çeşitli banka ve özel kuruluşlarda Yöneticilik görevlerinde bulunduktan sonra, 2007 – 2014 yılları arasında Aktif Yatırım Bankası’nda Genel Müdür Yardımcısı görevini üstlendi. 18 Şubat 2015 tarihinden itibaren Ziraat Katılım Bankası A.Ş.’de Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam eden Kaya, Mart 2016 tarihinden itibaren Eximbank’ta yönetim kurulu üyesi olarak görevine devam etmektedir.

Raci Kaya, 17 Ağustos'tan bu yana Hazine Müsteşar Yardımcısı Vekili olarak atanmış olup, halen bu görevini sürdürmektedir.

Evli ve 2 çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

5haber.com   | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.