HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş Gözaltına Alındı

Alınan son dakika bilgilerine göre savcılık tarafından hakkında tutuklanması yönünde yakalama kararı çıkartılan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş Diyarbakır'da gözaltına alındı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş Gözaltına Alındı

Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan ve ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılan HDP'li Bilgen ve Beştaş hakkında savcılık itiraz kararı vererek tutuklanmalarına yönelik yakalanmaları kararı verdi. Bu kararın ardından HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Sulh Ceza Hakimliği'nce hakkında verilen tutuklamaya yönelik yakalama kararı üzerine Diyarbakır'da gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın '6-8 Ekim Kobani Olayları'na ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında geçen cumartesi günü gözaltına alınarak, adli kontrol koşulu ile serbest bırakılan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın, yapılan itiraz üzerine tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. Yakalama kararı üzerine harekete geçen polis ekipleri Beştaş'ı Diyarbakır'da gözaltına aldı. Gözaltına alınan Beştaş'ın Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılarak, hakkındaki tutuklama kararının yüzüne karşı okunacağı ve daha sonra cezaevine konulacağı belirtildi.

Yakalama Kararı

Haklarında  yürütülen soruşturma kapsamında Cumartesi günü gözaltına alınarak adli kontrol kararı ile serbest bırakılan HDP Milletvekilleri Ayhan Bilgen ve Meral Danış Beştaş hakkında, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine, Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.