HDP Meclis Grubu Tekrar TBMM Koltuklarındaki Yerlerini Alacak

Eş Başkanlar ve Milletvekillerinin tutuklanmasının ardından HDP Meclis Grubu, TBMM'den çekilme kararı almıştı. Ancak bugün yapılan son dakika açıklamasında HDP Meclis Grubunun artık Meclis koltuklarındaki yerlerini alacağı açıklandı.

Yayınlanma:
HDP Meclis Grubu Tekrar TBMM Koltuklarındaki Yerlerini Alacak

Terör soruşturması kapsamında ifade vermeye çağrılan, ancak Cumhuriyet Başsavcılıklarını bu çağrısına uymayıp haklarında yakalama kararı verilen HDP'li Vekillerin tutuklanması sonrası Parlamentodaki grubunu geri çeken Halkların Demokrasi Partisi, tekrar meclis sıralarındaki yerlerini alma kararı aldı.

Birleşik Haziran Hareketi tarafından "Teslim olmayacağız" sloganıyla Kartal Meydanında düzenlenen mitingde bazı açıklamalarda bulunan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Doğan Erbaş, parti bileşenleriyle yaptıkları toplantılar sonrasında TBMM'de daha etkin, daha fazla yer alma kararı aldıklarının açıklamasını yaptı. Eş Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte 10 milletvekilinin tutuklanmasının ardından parlamentodaki komisyonlarda ve genel kurul toplantılarında yer almama kararı aldıklarını hatırlatan Erbaş, "Birkaç gündür çok yoğun toplantılar yaptık. Başta partimizdeki bileşenler olmak üzere tüm kurumlarımızla yoğun toplantılar yapıldı. Tecavüzcüleri aklayan yasa tartışmalarını hep beraber gördük. HDP olsaydı bu kadar kolay tartışılır mıydı bu yasa. Bu yeni durumdan sonra parlamentolardaki çalışmalarda daha fazla daha etkin şekilde yer alma kararı verildi. Bunu buradan açıklıyoruz" diye konuştu.

Bekir Bozdağ Önceki Gün HDP'li Vekillerin Tutuklanmasını NATO Toplantısında Anlattı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bazı HDP'li Milletvekillerinin tutuklanması ve belediye başkanlarının görevden alınmasıyla ilgili NATO toplantısında sorulara yanıt verirken "Mahkeme çağrısına uymayanlarla ilgili zorla getirme kararı uygulandı. Bütün ülkelerde mahkeme davetine uymayana bu yapılır" ifadelerini kullandı. Bazı HDP'li vekillerin masum insanları katleden teröristlerin cenazesine katıldığını belirten Bozdağ," İngiltere'de, Almanya'da bir parlamenter, onlarca vatandaşı öldüren teröristin cenazesine gitse, cenazesine omuz verse ne denir" diye sordu.

5haber.com  | İstanbul

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.