Hollanda Seçim Sonuçlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Oy Çıktı

Önceki gün gerçekleşen Hollanda seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy çıktı. Bir seçmen, oy pusulasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adını yazarak bu şekilde oyunu kullandı. İşte o oy pusulası.

Yayınlanma:
Hollanda Seçim Sonuçlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Oy Çıktı

Hollanda seçim sonuçları açıklandı ve seçim sonuçlarına göre mevcut Başbakan Rutte, seçimlerden galip ayrılan isim oldu.

Hollanda seçimlerinde sonuçlarda ilginç bir olay yaşandı. Yaşanan olayda bir seçmen, oy pusulasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini yazarak Erdoğan'a oy kullandığı fotoğrafı sosyal medya üzerine paylaştı. Sosyal medya üzerinde paylaşılan bu oy pusulası bir anda sosyal medyanın gündem konusu oldu.

,Sosyal medya üzerinde paylaşılan bu fotoğrafta bir seçmen, oy pusulasının boş bir yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını yazıp oyunu bu şekilde kullandı. Bu paylaşım ise sosyal medya üzerinde birçok kişi tarafından paylaşılıp yorumlandı.

Seçimi Rutte Kazandı

Hollanda'da önceki gün yapılan genel seçimleri, resmi kaynaklarından yapılan ilk resmi açıklamalara göre 33 milletvekili çıkaran Başbakan Mark Rutte'nin liderliğindeki Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) kazandı. VVD seçimde birinci parti çıkarak İslam karşıtı aşırı sağcı Özgürlük Partisi'ni (PVV) geçse de, 41 milletvekili kazandığı 2012 seçimlerinin gerisinde kaldı.

Dünya haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.