Honda ve LG Ürünler Üzerinde İş Birliği Yapıyor! 3,5 Milyar Dolarlık Bir Fabrikada Elektrikli Araçlar Üretecekler!

Japon otomobil üreticisi, geçen yıl LG Energy Solution ile iş birliği yapacağını duyurmasının ardından bugün itibarıyla ortak girişimin resmen kurulduğunu açıkladı. Yeni elektrikli otomobil serisinin batarya üretimi için...

Yayınlanma:
Honda ve LG Ürünler Üzerinde İş Birliği Yapıyor! 3,5 Milyar Dolarlık Bir Fabrikada Elektrikli Araçlar Üretecekler!

Japon otomobil üreticisi, geçen yıl LG Energy Solution ile iş birliği yapacağını duyurmasının ardından bugün itibarıyla ortak girişimin resmen kurulduğunu açıkladı. Yeni elektrikli otomobil serisinin batarya üretimi için anlaşma sağlandı. Yeni üretim tesisinin inşasına 3,5 milyar $ yatırım yapacak olan Honda ve LG Energy Solution'a göre toplam yatırım 4,4 milyar $ olacak.

Honda Önümüzdeki Yedi Yıl İçin Planlar Yapıyor

Japon otomobil üreticisi Honda, önümüzdeki yedi yıl içinde yılda 2 milyondan fazla üretim hızıyla tüm dünyada 30 farklı elektrikli model piyasaya sürmeyi planlıyor. Bunun ışığında çok sayıda önemli iş birliğine imza atan Honda, yeni elektrikli otomobil serisinin pillerinin üretimi için LG Energy Solution ile kurduğu ortak girişimi resmileştirdi.

Honda ve LG Energy Solution arasındaki ortak girişimin bir parçası olarak yeni bir batarya tesisinin inşasına bu yıl başlanacağı açıklandı. Açıklamada, Honda ve LG Energy Solution'ın yeni üretim tesisini inşa etmek ve 2.200 kişiyi işe almak için 3,5 milyar dolarlık yatırım yapma planlarını da açıkladıkları iddia ediliyor. Honda ve LG Energy Solution arasındaki ortak girişim, yıllık 40 GWh üretim kapasitesine sahip olacak ve 2025 yılında lityum iyon pil hücrelerinin seri üretimine başlamayı hedefliyor.

Kuzey Amerika'da pazarlanan bataryalı elektrikli araçlara güç sağlamak için, Kuzey Amerika'daki Honda tesisleri yeni ortak girişim tarafından üretilen tüm bataryaları alacak. Toplam yatırım tutarı 4,4 milyar dolar olacak yeni tesis ABD'nin Ohio eyaletinde yer alacak.

Honda ve JAXA, Yenilenebilir Enerjinin Sirkülasyonu İçin Anlaştılar

Sözleşmenin ana konusu olan ve Honda mühendisleri tarafından tasarlanan dolaşımlı yenilenebilir enerji sistemi; suyu elektrolize etmek için güneş enerjisini kullanarak oksijen ve hidrojen üreten yüksek ayrıştırma basınçlı su elektroliz sistemi ile oksijen ve hidrojenden elektrik ile su üreten yakıt hücresi sistemini birleştiriyor. 2020 yılının son çeyreğinde Honda ile JAXA arasında imzalanan iş birliği anlaşmasının ardından Honda, dolaşımlı yenilenebilir enerji sisteminin Ay yüzeyinde kullanımı için araştırmalarını sürdürüyor. Bu çalışmaların devamı niteliğinde de yeni bir AR-GE sözleşmesi imzalanarak konuyla ilgili önemli bir adım atıldı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.