Hrant Dink Davasında Eski İçişleri Bakanı İstanbul Valisi Muammer Güler Tanıklık Yapacak | SON DAKİKA

Hrant Dink'in öldürülmesi davasında flaş bir gelişme yaşandı. Mahkeme, eski İçişleri Bakanı ve dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler ile birlikte 51 kişi tanık olarak çağrıldı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Hrant Dink Davasında Eski İçişleri Bakanı İstanbul Valisi Muammer Güler Tanıklık Yapacak | SON DAKİKA

Bundan 10 yıl önce çalıştığı Agos Gazetesi önünde saldırıya uğrayan Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine yönelik devam eden soruşturma kapsamında flaş bir gelişme yaşandı.

Hrant Dink cinayeti davasında, davanın devam ettiği mahkeme, aralarında eski İçişleri Bakanı ve dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler'in de aralarında bulunduğu 51 kişinin tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin görülen davada aralarında eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Emniyet Müdürleri Hanefi Avcı, Emin Arslan, Bülent Köksal, Recep Güven, Selim Kutkan ile azeteci Nedim Şener'in de olduğu 51 kişinin tanık olarak dinlenmesi kararlaştırıldı. Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek'in tahliye talebi reddedilerek, soruşturmanın genişletilmesine ilişkin gelecek celse karar verileceği belirtildi. Duruşma 6 Şubat 2017 tarihine ertelendi.

Suikast Nasıl Olmuştu?

Agos Gazetesinin Ermeni asıllı genel yayın yönetmeni olan Hrant Dink, 19 Ocak 2007 tarihinde, Ogün Samast adlı silahlı saldırgan tarafından öldürüldü. Daha önceden birçok kez tehditlere maruz kalan Hrant Dink, bundan 10 yıl önce Ogün Samast tarafından Agos’un Halaskargazi Caddesinde bulunan binasının önünde başının arkasına ateş edilerek öldürüldü.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.