HSK üyeliğine atanan Hüseyin Şahin kimdir, nerelidir?

Cumhurbaşkanlığından bugün yapılan açıklamada HSK üyelerinin ataması yapıldı. Yapılan atama ile HSK üyeliğinde Hüseyin Şahin atandı. Peki Hüseyin Şahin kimdir? İşte detaylar.

Yayınlanma:
HSK üyeliğine atanan Hüseyin Şahin kimdir, nerelidir?

Cumhurbaşkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Hakimler ve Savcılar Kuruluna 4 üye ataması yapıldı. HSK üyeliğine atanan isimlerden biri Hüseyin Şahin olarak açıklandı.

Hüseyin Şahin Kimdir?

HSK üyeliğine seçilen Şahin, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu.

Orman ürünleri ve mobilya sektörü üzerinde ticari faaliyetlerde bulundu. İnegöl Genç İş Adamları Derneği Kurucu Üyeliği ve Dönem Başkanlığı, İnegölspor Kulüp Yöneticiliği, Bursaspor Süper Lig İdari Asbaşkanlığı ve Yöneticiliği, Türkiye Futbol Federasyonu Delegeliği görevlerini icra eden Şahin, ayrıca İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği, İnegöl Ağaç İşleri ve Mobilya Organize Sanayi Bölgesi Kurucu Üyeliği, Güney Marmara Genç İş Adamları Derneği Federasyonu Kurucu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı ile Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Birçok sivil toplum kuruluşu, dernek ve vakıfta görevler aldı. 2004'te Bursa İl Genel Meclisi Üyeliği ve İl Daimi Encümen Üyeliği görevlerinde bulundu.

24., 25., 26. Dönemde Bursa Milletvekili seçildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği, TBMM Gürcistan Dostluk Grubu Başkanlığı ve AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

İyi düzeyde İngilizce bilen Şahin, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yapılan Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adli yargı hakim ve savcıları arasından Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Şahin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif Ekinci, HSYK üyeliği sona eren Mehmet Yılmaz ile idari yargı hakim ve savcıları arasından, HSYK üyeliği sona eren Halil Koç'u HSK üyeliğine seçti.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.