HSYK göreve iade edilen 83 hakim ve savcının isim listesini açıkladı

HSYK'dan yapılan son dakika açıklamasında 83 hakim ve savcının göreve iade edildiği duyuruldu. İşte detaylar ve göreve iade edilen 83 hakim ile savcının isim listesi.

Yayınlanma:
HSYK göreve iade edilen 83 hakim ve savcının isim listesini açıkladı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve göreve iade edilen hakim ile savcıların sim listeleri yayınlandı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan Olağanüstü Hal kapsamında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulundan çok sayıda isim, FETÖ bağlantısı olduğu gerekçesiyle ihraç edildi. İhraç edilen hakim ve savcılar üzerinde devam eden araştırmalar sonucu masum oldukları ve FETÖ ile bir bağlantıları olmadıkları testit edilen 87 hakim ve savcı görevlerine iade edildi.

Yayımlanan son kararname ile göreve iade edilen 83 hakim ve savcının isimleri de açıklandı. Görevlerine iade edilenler için verilen hükümler ve göreve iade listesi için lütfen TIKLAYIN

107 Hakim ve Savcı İhraç Edilmişti

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından önceki gün yayımlanan son kararname ile FETÖ bağlantısı olduğu tespit edilen 107 hakim ve savcının öeslekten ihraç edildiği duyuruldu. İhraç kararının ardından HSYK, isim listesini de açıkladı. HSYM'dan ihraç edilen 107 hakim ve savcının isim listesine gitmek için lütfen TIKLAYIN

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.