HSYK'dan İhraç Edilen 45 Hakim ve Savcının İsim Listesi Açıklandı

4 Nisan tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlanan kararname ile önceki gün meslekten ihraç edilmeleri kararı verilen 45 hakim ve savcının isim listesi açıklandı. İşte mesleklerinden ihraç edilen 45 hakim ve savcının isim listesi.

Yayınlanma:
HSYK'dan İhraç Edilen 45 Hakim ve Savcının İsim Listesi Açıklandı

Hakimle ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından önceki gün yapılan açıklamada 45 hakim ve savcının meslekten ihraç edildiği duyurulmuştu.

İhraç kararının çıkmasının ardından binlerce vatandaş, internet üzerinde ihraç edilen hakim ve savcıların isimlerini araştırmaya başladı. Beklenen açıklama geldi ve HSYK'dan ihraç edilen Hakim ve Savcıların isim listeleri, 4 Nisan tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlandı. İşte Hakimler ve Savılar Yüksek Kurulu kararı ile mesleklerinden ihraç edilen 45 hakim ve savcının isim listesi.

Yukarıda belirtilen isimler, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 21 Temmuz gecesi başlatılan ve art arda 2 kere uzatılan Olağanüstü Hal kapsamında yayımlanan kararname ile, terör örgütü bağlantısı olması nedeniyle mesleklerinden ihraç edilmeleri kararı alınmıştır.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, sıcak gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.