HSYK'dan Son Dakika Açıklaması: 45 Hakim ve Savcı İhraç Edildi

HSYK'dan bir son dakika açıklaması yapıldı ve 45 hakim ve savcı hakkında mesleklerinden ihraç edilmeleri kararı alındı. İşte detaylar ve konu ile ilgili yapılan açıklamalar.

Yayınlanma:
HSYK'dan Son Dakika Açıklaması: 45 Hakim ve Savcı İhraç Edildi

HSYK'dan bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin 26'sı tutuklu 29 sanığın yargılandığı davada, 21 tutuklu sanığın tahliye edilmesi yönünde karar veren İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ile duruşma savcısı geçici olarak görevden uzaklaştırıldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Bozdağ, "Açığa alma, görevden alma anlamına gelmez" sözlerini söyledi.

Önce Tahliye, Sonra Yine Gözaltı

Haklarında tahliye kararı verilen 21 sanıktan 13'ü başka bir soruşturma kapsamında 8 tanesi ise savcının itirazı üzerine yeniden gözaltına alınmıştı.

Davada kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Şarkıcı Atilla Ataş, Gazeteciler Ali Akkuş, Erkan Acar, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Seyit Kılıç, Yetkin Yıldız, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç ve Oğuz Usluer'in, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, "Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etme" ve "Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından tekrar gözaltına alınmasına karar verilmişti.

Öte yandan 8 kişi hakkındaki tahliye kararı için bir üst mahkemeye itiraz eden Cumhuriyet Savcısının itirazını değerlendiren 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Ahmet Memiş, Bayram Kaya, Cemal Azmi Kalyoncu, Cuma Ulus, Habib Güler, Halil İbrahim Balta, Büşra Erdal ve Muhammed Sait Kuloğlu hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.