İade KHK'sı gelecek mi? Beklenen iade KHK'sı kaç memur kamuya iade edilecek?

Yeni KHK ne zaman gelecek? Yeni KHK ile kamuya iadeler olacak mı? Açığa alınan polisler yeni KHK ile ihraç mı edilecek yoksa görevlerine geri mi dönecek? İşte yeni KHK ile ilgili alınan son bilgiler.

Yayınlanma:
İade KHK'sı gelecek mi? Beklenen iade KHK'sı kaç memur kamuya iade edilecek?

Yeni Kanun Hükmünde Kararname Bekleniyor..!!

21 Temmuz sonrasında başlatılan Olağanüstü Hal kapsamında terör örgütlerine yönelik yürütme organı hızlandırıldı ve ihraçlar ile açığa almalarla terör örgütü ile bağlantısı tespit edilen kamu personeli hakkında işlemler yapıldı. Yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile yüz binden fazla memur meslekten ihraç edildi. İhraç edilenlerin yanı sıra yayınlanan ara kararnameler ile on binlerce memur da açığa alındı.

Yayımlanan son KHK'larla yine binlerce kamu personeli ihraç oldu. Bu ihraçlardan sonra yeni KHK gelip gelmemesi sorusu sorulmaya başlandı.

OHAL Temmuz Ayına Kadar Uzatıldı

21 Temmuz gecesi ilan edilen OHAL, daha sonra ise art arda 3 kere uzatıldı. Son olarak 19 Nisan akşamı yine uzatıldı. Uzatılan OHAL'de artık son kararnamelerin yayınlanmaya başladı. Son KHK'da binlerce kamu personeli ihraç edilirken kamuya iadeler de olmuştu.

En Çok İhraç MEB ve EGM'de

Yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile kamu kurumlarından Emniyet ve Milli Eğitimden ihraçlar çok sayıda olmuştu. Emniyet Genel Müdürlüğünden 20 bin 683 personel ihraç edilirken, Milli Eğitimden 33 bin 955 memur ihraç edildi. Öte yandan yayımlanan son kararname ile 9 bin 103 polisin de açığa alındığı duyurulmuştu.

Yeni KHK ile Suçsuz Olan Polislerin Kamuya İade Edilmesi Bekleniyor

Yayımlanması beklenen yeni KHK ile kamudan ihraç edilen ve MİT'in üzerinde çalışma yürüttüğü polislerden iadelerin olması bekleniyor. İadelerin de onlu rakamlardan daha ziyade yüksek sayıda olması bekleniyor.

5haber.com   Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.