İade KHK'sı Yayımlanacak Mı? İhraç Edilen Memurlar İade KHK'sını Bekliyor

İade KHK'sı olacak mı? Kamudan ihraç edilen on binlerce memur, yeni bir iade KHK'sının yayımlanmasını sabırsızlıkla beklemeye başladı.

Yayınlanma:
İade KHK'sı Yayımlanacak Mı? İhraç Edilen Memurlar İade KHK'sını Bekliyor

15 Temmuz gecesi meydana gelen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayında çağrısı ile sokaklara dökülen halk ile emniyet ekiplerinin dik ve omuz omuza yürüttüğü mücadele ile bertaraf edilen darbe girişimi sonrasında alınan 90 günlük Olağanüstü Hal kararı, 90 gün daha uzatıldı.

Alınan Olağanüstü Hal kararı sonrasında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile yürütme hızlandırılmış ve başta FETÖ ile PKK olmak üzere diğer tüm terör örgütlerinin kamu ile özeldeki yapılanmaları bir bir deşifre edilmiş, düzenlenen operasyonlarla örgüt üyeleri yakalanarak tutuklanmıştı. Bu kapsamda ise en büyük operasyon kamuda oldu. FETÖ'nün kamu içinde örgütlenmiş yapılanmasına yönelik çıkartılan KHK'lar ile örgütün kamudaki üyeleri mesleklerinden ihraç edilmiş ve haklarında yasal işlemler başlatılmıştır. Yayımlanan KHK'lar ile FETÖ'nün ve PKK'nın kamudaki şebekesi çökertildi ve 80 binden fazla memur mesleklerinden çıkartıldı.

Öte yandan, yayımlanan KHK'lar ile kamunun yanı sıra terör örgütlerine ait gazete, haber ajansı, dergi, radyo ve televizyon kanalı, dernek ile vakıf, hastane, özel okul, dershane, etüt merkezleri, eğitim kurumları ve sendikalarında faaliyetleri durdurularak kapatıldı ve bu kuruluşlara aktif üye olanlar hakkında yasal işlemler başlatılmıştı.

İade KHK'sı Geliyor

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, kamudan ihraçlar ile ilgili yaptığı açıklamada, bu işlemlerin büyük bir titizlikle yürütüldüğü ve yüzde 1'den az bir yanılgı payı ile ihraçların yapıldığını bildirdi. Şimdide ihraç edilen binlerce memur, yayımlanacak olan iade KHK'sının yayımlanmasını bekliyor. Memurlar.net'te yer alan habere göre, hükumetin yeni bir iade KHK'sı için çalışmalar yürüttüğü ve bu iade KHK'sının kısa sürede yayımlanacağı belirtildi.

Gündem haberlerinden, KHK'lardan ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.